RETORN D'UN HISTÒRIC

TVE adjudica els divendres a José Mota

El còmic torna amb un xou setmanal després de la seva etapa a T-5

José Mota, caracteritzat com a Chicote, Iglesias, Jorge Javier i Évole.

José Mota, caracteritzat com a Chicote, Iglesias, Jorge Javier i Évole.

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO
MADRID

José Mota tornarà divendres que ve, 20 de febrer, a TVE-1 amb el seu clàssic xou humorístic, després de la seva aventura frustrada a Tele 5. Com el famós torró, va tornar a casa per Nadal i va tenir un sonor èxit amb el seu celebrat especial de Cap d'Any. Ara s'enfronta al repte de recuperar l'alè perdut durant la seva etapa a Mediaset i reconquistar la nit dels divendres amb José Mota presenta..., un espai de 45 minuts amb nous personatges, imitacions i seccions. El Langui s'ha encarregat de la capçalera del programa, en què tornaran a aparèixer les rèpliques de Jordi Évole i del líder de Podem, Pablo Iglesias, que tant van triomfar al nadalenc Un país de cuento.

Dins dels nous apartats, destaca una divertida imitació de Versión española, en què es juga amb la idea que tots els grans èxits de Hollywood són en realitat plagis de suposades pel·lícules espanyoles de tota la vida. Serà curiós comprovar, per exemple, la connexió que hi ha entre l'impetuós periodista Josep Pedrerol i L'exorcista. Una altra de les seccions noves serà Todos somos Mr. Bean, en què es rendeix tribut al gran còmic britànic de forma sorprenent.

Notícies relacionades

En el capítol d'imitats, s'incorporen una allau de personatges, com el xef Alberto Chicote, Artur Mas, l'actor Paco Martínez Soria i el presentador d'Al rojo vivo, Antonio García Ferreras. La deliciosa nena que va fer de néta del rei Joan Carles a l'especial de Cap d'Any va enlluernar tant José Mota que tindrà una secció pròpia al programa. La nena es diu Anastasia Azaranka i comandarà El objetivillo de Ana Pastorcilla, en una clara al·lusió a l'espai informatiu de La Sexta. L'humorista manxec ha reclutat aquesta vegada un equip d'imitadors perquè li donin la rèplica i enriqueixin els esquetxos. També ha renovat gairebé completament l'equip de guionistes amb gent jove, que aportarà aire fresc.

IL·LUSTRES ABSENTS / Els que perdran la titularitat en el competitiu equip de Mota seran La Blasa, Tomás, La vieja del visillo i Bartolo, als quals l'entrenador ha relegat a la banqueta per donar-los descans. Però ells no estan disposats a assumir la suplència i apareixeran al programa per queixar-se i anunciar querelles contra el seu progenitor. El seu lloc al camp serà ocupat per nous i prometedors fitxatges, com El inmigrante del EsteEl del cubataEl último macarra i Paco, un fidel transsumpte de Paco Martínez Soria, que protagonitzarà El 2015 no es para mí. També tindrà un lloc el personatge d'El cansino, aquesta vegada com a cansino histórico trasplantat al segle XXI.