PROJECTE

José Mota torna a TVE

El popular humorista estrenarà el seu nou xou a la primera cadena estatal divendres que ve, 20 de febrer

L’humorista manxec José Mota.

L’humorista manxec José Mota. / AGUSTÍN CATALÁN

2
Es llegeix en minuts

José Mota torna el 20 de febrer a TVE-1 amb un programa setmanal que s'emetrà els divendres, a les 22.00 hores, i que portarà per títol 'José Mota presenta...'. L'humorista manxec incorporarà en aquesta nova etapa a la primera cadena estatal noves seccions de paròdies, un equip específic d'imitació i la incorporació de nous personatges a parodiar com els líders de Podem Pablo Iglesias Juan Carlos Monedero i els periodistes Josep Pedrerol i Jordi Évole.

Entre les noves seccions hi ha 'Todos somos Mr.Bean', en què es retrà tribut a l'humorista britànic, i 'El objetivillo de Ana Pastorcilla', amb Anastasia Azaranka, l'exitosa nena rossa del programa de cap d'any que va fer Mota per a TVE-1. Per l'espai desfilaran tipus com "el inmigrante del Este", que no entén l'humor espanyol i que fa una demostració constant de com és l'humor a la seva terra; "el del cubata", un tipus entestat a lligar, oferint-se en matrimoni, encara que els seus mètodes no sembla que hagin de donar gaires fruits; "el último macarra", un incomprès que lluita contra la dificultat de trobar una feina que s'avingui a les seves necessitats, o Paco, una entranyable recreació de Paco Martínez Soria que, en cada un dels seus episodis, demostrarà que 'El 2015 no és per a mi'.

Pel que fa als personatges clàssics, com la Blasa, Tomás, la Vieja del Visillo, Bartolo o molts altres, José Mota no tenia inicialment intenció de comptar amb ells per a aquesta nova temporada, però es tem que ells no estiguin disposats a consentir-ho. Mota sí que ha confirmat que se'l veurà en aquesta temporada "amb un pal d'aquests de fer 'selfies'".

A manera de balanç de la seva trajectòria, Mota diu que en aquests 25 anys han canviat les formes de l'humor i la gent exigeix més depuració audiovisual, "però no l'essència". Sobre la paròdia dels polítics a TVE, confessa: "No he tingut cap objecció, ara ni mai" a TVE per a la crítica sociopolítica "Hi ha una irrupció tan gran de nous polítics que no dono l'abast" en imitacions, fa broma.

Notícies relacionades

L'humorista ha firmat inicialment amb TVE 13 programes, de tres quarts d'hora de durada cadascun, i l'especial de la nit de Cap d'Any del 2015. 'José Mota presenta....' suposa el retorn del 'showman' a TVE després del seu pas per Tele 5, cadena per la qual va fitxar el maig del 2012 i que va deixar l'estiu passat després de no acompanyar-lo l'audiència.

Alliberat de contracte amb Mediaset, Mota ja va fer l'especial de Nochevieja de TVE-1 aquest any. 'Un país de conte' va reunir a 3.337.000 espectadors i va aconseguir un 28,6% de quota de pantalla.

Temes:

José Mota