PROGRAMA DE REPORTATGES

'Connexió Samanta' torna amb temes «molt potents»

L'espai que presenta Samanta Villar obre avui amb els nadons 'reborn'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La periodista Samanta Villar torna aquesta nit a Cuatro amb el seu programa de reportatges Conexión Samanta (22.30). En aquesta setena temporada,  l'espai abordarà temes «molt potents», segons explica Villar, unes històries que necessiten «sortir a la llum». Així, avui inaugura l'emissió el fenomen dels nadons reborn, ninots amb un sorprenent realisme, que fins i tot es poden arribar a confondre amb bebès de veritat.

Els reportatges d'aquesta nova etapa aposten per l'excepcionalitat.  «N'estic molt satisfeta. Hem sigut exigents a l'hora de seleccionar els temes i hem trobat històries rellevants que poden resultar molt interessants per a l'espectador», assegura la periodista, que afegeix que els assumptes que es tractaran en aquesta nova etapa són «nous, tant, que gairebé podrien ser exclusives». Així mateix, Villar assenyala que l'equip ha decidit «fer evolucionar el format».

De moment està prevista l'emissió de quatre entregues de Conexión Samanta. A més a més dels nadons reborn -«una realitat al·lucinant que desconeixíem», explica-, durant les setmanes vinents el programa tractarà la intersexualitat, de la mà de Gabriel, Mario i Luz, persones que van néixer amb òrgans sexuals ambigus i que fins a la pubertat no van descobrir la seva identitat sexual real. També se centrarà en el Trastorn de Conducta Alimentaria (TCA) masculí. Els homes que pateixen aquesta afecció ja són un de cada 10 casos a Espanya, i la xifra augmenta cada any. Villar ha estat amb persones que pateixen la malaltia en diferents fases i edats i que mostren una lluita psicològica i física que transcendeix els pacients.

Notícies relacionades

El programa d'avui accedeix al món d'uns ninots fets artesanalment que simulen ser nadons reals. En alguns casos, adquirir-los és simple col·leccionisme, però en d'altres supleixen una carència afectiva.

Després de més de quatre anys en antena i de 70 reportatges emesos, Conexión Samanta es presenta amb una imatge gràfica renovada. Estrenat el març del 2011, acumula el 8% de quota (735.000 espectadors).