CANVI TECNOLÒGIC a catalunya

La 'reantenització' arriba al 32%

Feceminte demana al Govern que prorrogui l''apagada' més enllà del 31 de desembre

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

Quan falten 22 dies perquè es produeixi l'apagada dels canals de tele afectats pel dividend digital, un 32% dels edificis catalans que ho necessiten han adaptat les seves antenes col·lectives per continuar rebent l'oferta completa, segons fonts de la Federació Catalana d'Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (Feceminte).

Uns 182.000 edificis catalans (la majoria a la província de Barcelona) equipats amb monocanals o centraletes programables han de portar a terme les adaptacions dels seus sistemes d'antena col·lectiva, cosa que afecta 2,4 milions de vivendes i uns 4,7 milions de persones. La resta només ha de sintonitzar el seu televisor per buscar la nova ubicació dels canals que, a partir de l'1 de gener de 2015, emetran únicament per aquesta nova freqüència assignada.

Notícies relacionades

Feceminte considera que la xifra és bona, però que els instal·ladors s'estan trobant que no hi ha material disponible per a la realització de les adaptacions. Des de la federació han lamentat la tardança del Govern en el llançament del programa d'ajudes per a les comunitats de veïns i a més ha demanat que s'allargui el termini per a l'adaptació més enllà de l'1 de gener perquè puguin ser ateses les instal·lacions afectades. De moment, l'Executiu no preveu una possible pròrroga.

El Govern central va llançar a mitjans d'octubre un programa d'ajudes d'un total de 51,1 milions d'euros perquè les comunitats de propietaris catalans adaptessin les seves antenes col·lectives.