BATALLA PER L'AUDIÈNCIA

'Top chef' s'ho menja tot

El concurs d'A-3 arriba al seu rècord de temporada a un mes de la final

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Alberto Chicote i el seu Top chef encaren la recta final de la segona temporada més veloços que mai. El concurs gastronòmic d'Antena 3 va aconseguir dimecres passat el seu rècord d'aquesta edició en nombre d'espectadors, al superar els 2,72 milions de seguidors. Aquesta xifra li va permetre liderar còmodament la seva franja amb el 16,9% de quota de pantalla. Les perspectives del programa produït per Boomerang TV per a les seves quatre últimes entregues són molt favorables, ja que els dimecres no té cap enemic verdaderament potent, si s'exceptua l'Hay una cosa que te quiero decir (Tele 5).

Però l'espai sentimental presentat per Jorge Javier Vázquez sembla haver perdut força en els últims assalts. El seu rival culinari el va posar a la cassola la setmana passada i es va apuntar, de passada, el rècord de quota d'aquesta temporada, amb el 17,3%. Dimecres passat va tornar a pujar al capdamunt del podi amb uns estimables registres que a Catalunya van ser espectaculars: va ser el més vist del dia (només per darrere dels Telenotícies) amb 452.000 espectadors de mitjana i el 18,9%, dos punts més que al conjunt d'Espanya.

El concurs de Chicote sembla, doncs, un plat cuinat a foc lent per entrar en ebullició en els últims compassos de la recepta. A aquesta recta final es van referir ahir, en to eufòric, els tres membres del jurat, acompanyats pels cinc finalistes, entre els quals figuren el gironí Marc Joli i el barceloní David García. Tots dos hauran d'enfrontar-se amb Víctor (Castelló), Peña (Valladolid) i Fran (Salamanca), un trio d'oponents amb estils molt diferents. «En el programa de dimecres que ve hem volgut homenatjar l'espectador i hi haurà un aficionat, elegit a través de càsting, que s'enfrontarà amb el seu plat estrella als concursants», va avançar Chicote. Per les quatre últimes entregues desfilaran prestigiosos cuiners com Sergi Arola, Martín Berasategui, Andoni Adúriz i Pedro Larumbe.

Notícies relacionades

FOC AMIC / Chicote va haver de respondre a les recents crítiques formulades per Karlos Arguiñano contra aquest tipus de concursos, que en opinió del xef basc no ensenyen a cuinar i fan córrer massa. «Top chef no és un programa per ensenyar a cuinar, sinó un concurs de cuiners del qual no forma part la didàctica: per aprendre'n ja hi ha les revistes o internet», va advertir el xef madrileny. Després de deixar clar que es tracta d'un «espai d'entreteniment», va subratllar que és «absolutament necessari» fixar «un límit de temps» per fer els plats, «perquè si no fos així els concursants s'eternitzarien».

Pel que fa a les notícies que circulen per internet sobre el suposat guanyador del concurs, Chicote va recordar que va succeir una cosa semblant l'any passat. «Van sortir fins i tot fotos del presumpte vencedor celebrant-ho , i després es va demostrar que era fals: la gent s'entreté així», va avisar.