projecte

Scorsese i Benicio del Toro portaran a televisió la vida d'Hernán Cortés

La nova sèrie de la HBO repassarà la figura del conquistador espanyol

1
Es llegeix en minuts

Martin Scorsese Benicio del Toro s'han associat per portar a la cadena nord-americà HBO una sèrie sobre la vida del conquistador espanyol Hernán Cortés, segons el blog especialitzat Deadline.

El projecte està sent desenvolupat amb un guió de Chris Gerolmo (de la sèrie 'The Bridge') i serà produït per Scorsese i del Toro. Scorsese, a més, es podria posar darrere les càmeres, mentre que del Toro sospesa assumir el paper protagonista.

La sèrie, titulada ara simplement 'Cortés, narrarà el final de l'imperi asteca, que va dominar la regió central de Mèxic des del 1460 fins al 1519. Durant el govern del novè emperador, Moctezuma, l'imperi va arribar a la seva màxima expansió i poder.

Cortés va arribar a la Vall de Mèxic el 1519 i hi va trobar una de les metròpolis més importants del món en aquella època.

La indígena Malinche

La sèrie, a més de centrar-se en la figura de Cortés, donarà protagonisme a Malinche, la jove indígena que el va ajudar en la seva titànica tasca, i el mateix Moctezuma, considerat per molts un traïdor que es va rendir al conquistador espanyol.

El sobirà va prendre a Cortés pel déu de la saviesa Quetzalcóatl i va enviar emissaris que van complimentar l'invasor amb presents. Moctezuma va deixar entrar els espanyols a Tenochtitlán i els va allotjar al seu palau, on va acabar eventualment segrestat pels seus hostes.

Després d'una massacre de nobles mexicans a mans dels espanyols, la ciutat es va rebel·lar i Cortés va intentar utilitzar el destronat monarca per negociar un salconduit que li permetés escapar-se de la ciutat, però quan Moctezuma es va dirigir a la massa, va resultar lapidat.

Scorsese torna així a HBO, on va debutar amb el pilot del drama 'Boardwalk Empire', i on tornarà amb un treball sobre el rock novaiorquès els anys 70 que encara no té títol oficial.

Expert en figures històriques

Notícies relacionades

Del Toro ha interpretat figures històriques amb anterioritat a 'Escobar: Paradise Lost', donant vida al narcotraficant Pablo Escobar, i al Che Guevara a 'Che', de Steven Soderbergh.