ESPECIAL

Beckham mostra els seus dots d'expedicionari

Discovery Max segueix avui el periple de l'exfutbolista pel Brasil

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Quan el mes de març passat el conegut exfutbolista David Bekham preparava la seva aventura en moto travessant Brasil, la seva també coneguda dona, l'expicant Victoria Beckham li va preguntar molt preocupada: «¿Què faràs amb els cabells, amb tota aquella humitat?». Aquesta escena, digna de les millors comèdies de la història de la televisió britànica, és una de les primeres que obren el documental David Beckham en Brasil, singular producció de la BBC que recorre la selva amazònica amb el famós esportista, i que aquesta nit estrena en obert el canal Discovery Max (22.30 hores).

Amb tres dels seus millors amics i enfilat dalt d'una motocicleta Triumph (britànica, per descomptat) adaptada, Beckham va viatjar per la selva amazònica i va arribar a contactar amb la remota tribu Yanonami, a qui va mirar d'ensenyar el «joc net». Segons va assegurar el mateix Beckham, la part «més emocionant» del viatge va ser conèixer la tribu dels Yanomano. «Mai abans havien permès que les càmeres entressin al seu poblat. Era un lloc on ningú coneixia el futbol ni qui era jo». Per això, s'entén que un dels més vells de la tribu amazònica li preguntés: ¿I tu què caces? ¿Com és la teva selva?».

«Quan els vaig dir que jugava a futbol, els vaig haver d'explicar en què consistia -recordava l'exfutbolista-. Crec que, anteriorment, l'única vegada que havia hagut d'explicar què és el futbol havia sigut a la meva dona», va arribar a confessar Beckham.

Notícies relacionades

LLIBERTAT TOTAL / «La meva vida al complet, tota la meva carrera, ha seguit un horari exigent, així que només volíem ser capaços de fer el que volguéssim quan volguéssim», va assenyalar el conegut celebrity sobre el perquè d'aquesta aventura, després de 22 anys d'estar dedicat en cos i ànima al futbol professional.

Anthony Mandler, un dels directors de vídeos musicals més cotitzats (i que va portar a l'èxit les Spice Girls, on cantava Victoria), l'experimentat motorista Derek White i Dave Gardner, el seu millor amic des dels 14 anys, conformen el trio d'amics aventurers.