LA FOSA EN NEGRE SERÀ EL 6 DE MAIG

Més de 122.000 persones demanen al Govern que no tanqui nou canals de TDT

Vertele i Change.org impulsen la campanya a favor de la continuïtat de Xplora, La Sexta 3, Nou i La Siete, entre altres

Vídeo d’Atresmedia sobre el tancament dels canals Nitro, Xplora i La Sexta 3.

1
Es llegeix en minuts

Més de 122.000 persones s'han unit a través de la plataforma de peticions 'on line' Change.org demanant al Govern que eviti el tancament de nou canals de televisió, previst per al pròxim 6 de maig. La petició, iniciada fa tres setmanes per la web Vertele, "està creixent considerablement en aquesta última setmana a mesura que el públic va tenint més informació i va prenent consciència de la transcendència del tancament de canals", assegura a Change.org Mireya Marrón, directora del mitjà especialitzat. "Creiem que és un volum considerable de firmes perquè el Govern es prengui seriosament el rebuig de la societat al que es considera una injustícia busqui una solució que permeti complir amb legalitat i executar la sentència del Suprem, però per una via diferent que no suposi la desaparició de tots aquests canals", assegura Marrón.

Amb el tancament dels canals, "els ciutadans veuran reduïda l'oferta actual en un 37,5% i perdran una oferta gratuïta de continguts televisius com documentals o pel·lícules, es veurà reduïda la pluralitat als mitjans i la indústria de la producció i els serveis de televisió es tornaran a veure afectats per aquesta mesura, que provocarà la pèrdua de llocs de treball".

Entrega de firmes al Ministeri d'Indústria

Des de la web Vertele asseguren que es farà entrega d'aquestes firmes al Ministeri d'Indústria abans que s'acabi el termini, el 6 de maig. "Recordem que el nostre manifest respecta la sentència del Suprem que determina la il·legalitat d'aquests canals per adjudicar sense concurs públic. El que defensem és que sigui el Govern qui ho arregli com ha fet en altres ocasions", recorden.

Notícies relacionades

Alguns dels firmants aprofiten per expressar la seva opinió sobre el cas. Purificación Casado, per exemple, assegura: "La desaparició de les cadenes de televisió provocarà la pèrdua de llocs de treball tant directes com indirectes", o Jorge Pumares, que recorda: "Fa anys tots els espanyols vam fer una despesa i al final acabarem com abans".

Es pot firmar la petició accedint a aquest enllaç: www.change.org/NoalcierreTDT