Ana Duato: "M'importa poc encasellar-me com a actriu"

La matriarca de 'Cuéntame' parla del seu treball a la sèrie de TVE-1 i a 'Un país para comérselo'

Ana Duato, a la portada del ’Teletodo’.

Ana Duato, a la portada del ’Teletodo’.

1
Es llegeix en minuts

Des de fa 12 anys, Ana Duato viu bolcada en el personatge de Mercedes, la matriarca de 'Cuéntame cómo pasó'. Immersa en ple rodatge de la 15a temporada de la veterana sèrie de TVE-1, l'actriu segueix en antena a la tele pública els dilluns amb 'Un país para comérselo', un recorregut gastronòmic i humà per Espanya.

'Teletodo', la revista de televisió d'EL PERIÓDICO, ofereix aquest dissabte una entrevista amb la intèrpret, en què parla del seu doble treball televisiu i avança algunes de les novetats que viuran els Alcántara en els nous episodis, ambientats el 1982.

Duato reflexiona també sobretot el que li ha aportat aquest personatge, del qual considera que mai es podrà desprendre del tot. "M'importa un rave això d'encasellar-me com a actriu", sentencia.

JORDI DÍAZ, EL CONSELLER D''ISABEL'

El suplement televisiu inclou una altra entrevista amb un actor d'una sèrie d'èxit, Jordi Díaz, que interpreta el fidel conseller jueu de la reina a 'Isabel'.

Entre les novetats televisives de la setmana destaca el telefilm de TV-3 'Desclassificats', amb Emma Vilarasau Toni Sevilla, el 'cameo' de Raquel Sánchez Silva a 'Aída' i el reportatge de Jordi Évole sobre els treballs precaris a 'Salvados'.

La pàgina de documentals aborda la tasca dels forenses, a qui dissecciona 'Sense ficció', mentre que la de nens comenta l'estrena a Clan de la sèrie animada en 3D 'Matt Hatter Chronicles'.

MOTOS I FUTBOL

La secció d'esports informa del GP de València de motos que retransmet Tele 5 aquest cap de setmana i dels partits de futbol de la setmana, com el Betis-Barça i de l'Espanyol-Sevilla.

Notícies relacionades

El basar avança regals nadalencs i l'apartat 'Pasó en 2000' repassa algunes de les produccions televisives que es van estrenar el novembre de principis del segle XXI: des de 'Robles, investigador' a la minisèrie 'Padre Coraje', passant pels dibuixos 'Twipsy', creats per Mariscal.

Al 'Teletodo' tampoc hi falten les programacions de les principals cadenes i les sinopsis de les pel·lícules i les sèries destacades de la setmana.