CRISI ECONÒMICA

IB3 deixa d'emetre a Catalunya

La tele autonòmica balear s'estalvia així uns 400.000 euros a l'any

1
Es llegeix en minuts

El director general de la televisió autonòmica de les Illes Balears, IB3,José Manuel Ruiz, ha anunciat la decisió desuprimir l'emissió per satèl·lit del canal, IBSAT, a partir del novembre, per estalviar 400.000 euros a l'any. D'aquesta manera,IB3 es deixarà de sintonitzar a Catalunya i el seu visionat quedarà limitat exclusivament a internet.

Notícies relacionades

Durant la Comissió de Control sobre la Radiotelevisió de les Illes Balears, Ruiz ha assenyalat que aquesta mesura respon a la necessitat de reduir pressupost a l'ens públic, i que 400.000 euros anuals és el que costen les emissions d'IB3 a Catalunya. En resposta a una pregunta formulada pel parlamentari del PP José María Camps, el director general d'IB3 ha explicat que aquesta decisió suposaràrevisar del conveni de reciprocitat amb Catalunya, si bé ha remarcat que la Televisió de Catalunya mantindrà les actuals emissions a les Illes Balears, mitjançant el seu canal TV3CAT.

Així mateix, Ruiz ha explicat que el tancament d'IBSAT no afectarà personal propi d'IB3, ja que l'únic treballador que es dedicava al manteniment d'aquest canal serà recol·locat ala mateixa cadena.La cadena balear es podia veure a Catalunya des del març del 2009 arran d'un acord de reciprocitat televisiva entre els dos governs, el qual tenia vigència de cinc anys.