ACTIVISME A LA RED

Un contraespot crític amb la 'Marató per la Pobresa' triomfa en internet

L'audiovisual que contraposa "solidaritat" a "caritat" acumula més de 36.000 visionats, per 3.000 de l'anunci oficial de TV-3

1
Es llegeix en minuts

"No falten cadires, sobra cinisme". Aquest és el lema del contraespotSobren cadires, crític amb laMarató per la Pobresa que diumenge que ve emetràTV-3. L'audiovisual està arrasant aYoutube amb més de36.000 visionatsen dos dies --segons dades d'aquest dijous al migdia--, per gairebé 3.000 de l'anunci oficialde la cadena autonòmica, publicat fa un mes.

Notícies relacionades

El contraespot, elaborat per activistes de col·lectius anticapitalistes, reprodueix l'anunci original en què cinc persones se situen al voltant de quatre cadires, si bé després afegeix: "LaMarató per la Pobresa proposa ferfront aquest flagell amb caritat. Però no falten cadires, sobra cinisme".

L'audiovisual assenyala l'"evasió fiscal dels més rics" com a responsable de la pobresa, i afegeix que "sobren capitalistes i sobra la violència que els empara", amb una imatge que evoca els mossos de paisà amb braçalet policial que van intervenir en les manifestacions de principis d'aquest mes a Barcelona per evitar incidents. El vídeo acaba amb la disjuntiva "caritat o solidaritat, consciència o lluita. Tu tries".