Anar al contingut

ACTIVISME A LA RED

Un contraespot crític amb la 'Marató per la Pobresa' triomfa en internet

L'audiovisual que contraposa "solidaritat" a "caritat" acumula més de 36.000 visionats, per 3.000 de l'anunci oficial de TV-3

"No falten cadires, sobra cinisme". Aquest és el lema del contraespot Sobren cadires, crític amb la Marató per la Pobresa que diumenge que ve emetrà TV-3. L'audiovisual està arrasant a Youtube amb més de 36.000 visionats en dos dies --segons dades d'aquest dijous al migdia--, per gairebé 3.000 de l'anunci oficial de la cadena autonòmica, publicat fa un mes.

El contraespot, elaborat per activistes de col·lectius anticapitalistes, reprodueix l'anunci original en què cinc persones se situen al voltant de quatre cadires, si bé després afegeix: "La Marató per la Pobresa proposa ferfront aquest flagell amb caritat. Però no falten cadires, sobra cinisme".

L'audiovisual assenyala l'"evasió fiscal dels més rics" com a responsable de la pobresa, i afegeix que "sobren capitalistes i sobra la violència que els empara", amb una imatge que evoca els mossos de paisà amb braçalet policial que van intervenir en les manifestacions de principis d'aquest mes a Barcelona per evitar incidents. El vídeo acaba amb la disjuntiva "caritat o solidaritat, consciència o lluita. Tu tries".

0 Comentaris
cargando