PROJECTE ALS EUA

La CBS fitxa Clàudia Bassols per a una comèdia

L'actriu catalana protagonitzarà la nova sèrie amb Rob Schneider

Clàudia Bassols i Rob Schneider, que coprotagonitzaran una nova sèrie de la cadena CBS.

Clàudia Bassols i Rob Schneider, que coprotagonitzaran una nova sèrie de la cadena CBS. / SCOTT GORDON

3
Es llegeix en minuts
MARISA DE DIOS
BARCELONA

Clàudia Bassols no és una desconeguda per a l'audiència dels EUA. L'actriu catalana (Gavilanes, La Riera) va acompanyar Gwyneth Paltrow en el seu periple culinari en la sèrie documental Spain... on the road again, que va emetre la cadena pública PBS. Però ara fa el salt definitiu a la televisió nord-americana de la mà del còmic Rob Schneider (Estic fet un animal, Deuce Bigalow: gigoló europeo), amb el qual protagonitzarà una telecomèdia per a la cadena CBS.

La sèrie, que consta de vuit episodis i que encara no compta amb un títol definitiu, s'emetrà a partir del gener i se centra en un arquitecte nord-americà (Schneider) que es casa amb la jove propietària d'una botiga de moda d'ascendència mexicana, Maggie (Bassols), i ha de guanyar-se la família de la seva nova dona. Schneider, que és coguionista del projecte juntament amb Lew Morton (Futurama, Saturday Night Live), ha introduït ingredients autobiogràfics en la trama, ja que en la vida real la seva dona és la productora mexicana Patricia Azarcoya.

Bassols reconeix la «gran oportunitat» que suposa aquest projecte, sobretot perquè és conscient que no moltes intèrprets espanyoles han debutat a la tele americana, cosa que sí que van fer Assumpta Serna (va participar en vuit capítols de Falcon Crest) i Ana Obregón (que va estar en dos episodis d'El equipo A). Per això, l'actriu aborda aquest treball «molt il·lusionada» i amb ganes de superar tots els reptes que li planteja. «Interpreto una nord-americana, de manera que havia de tenir accent americà i, a més a més, en els petits moments en què parlo en castellà, he hagut d'assajar l'accent mexicà», comenta. El rodatge es desenvoluparà amb públic al plató, fet habitual en les sitcom (comèdies de situació) americanes, cosa també nova per a l'actriu, que està a punt de volar cap a Los Angeles per iniciar la gravació.

De moment, Bassols només ha rodat el segon capítol pilot de la sèrie, a la qual es va incorporar després que, un cop fet el primer pilot, la CBS va decidir introduir alguns canvis en el guió i en els intèrprets; entre ells l'elecció de l'actriu que donaria vida al seu personatge, que en principi havia de ser Nadine Velasquez (Me llamo Earl). En el repartiment final hi figuren Cheech Marin i Diana Maria Riva, que encarnen els pares de Bassols, Eugenio Derbez, el seu oncle, Lupe Ontiveros, la seva àvia, i Ricky Rico, el seu cosí. James Widdoes, director de Dos hombres y medio, serà el realitzador d'alguns dels capítols, després d'haver-se posat al capdavant dels pilots.

Aquest treball suposarà el retorn de Bassols a la comèdia després de la seva experiència efímera a El mundo de Chema, sèrie que va estar poques setmanes a Cuatro. L'actriu també ha rodat fa poc a Barcelona una sèrie còmica de Joaquim Oristrell, ¿Quieres algo más?, que es podrà veure a internet. «És un gènere pel qual tinc un gran respecte -reconeix- i és fascinant poder endinsar-m'hi de la mà d'algú com Schneider, tot un crac».

Notícies relacionades

Malgrat que Bassols té experiència en els projectes internacionals (en pel·lícules com The Eagle Path, amb Jean-Claude Van Damme, i One in the Chamber, amb Cuba Gooding Jr.), confessa que no està acostumada al tipus de rodatge d'una sitcom, en què es produeixen constants canvis. «El guió canvia cada dia, fins i tot en el moment de la gravació, cosa que suposa un gran aprenentatge», explica.

El fitxatge de l'actriu per la sèrie de la CBS la va obligar a rebutjar el paper protagonista de la minisèrie de TV-3 Gran nord. «Era un projecte que em feia il·lusió, tant per la història com pel director que té darrere, Jesús Font», puntualitza.