GUARDONS DE RÀDIO BARCELONA

Els Ondas premien la trajectòria professional de Gemma Nierga i la sàtira política de 'Polònia'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els Premis Ondas han reconegut aquest any la trajectòria de la periodista radiofònica Gemma Nierga pels seus 10 anys al capdavant del programa de la cadena SERLa ventana, amb el qual, en consideració del jurat, "ha aconseguit renovar la fórmula del magazín vespertí".

L'espai de TV-3Polònia, dirigit per Toni Soler, ha estat un altre dels guardonats a l'obtenir el premi de millor programa de televisió autonòmica per cultivar la sàtira política "amb atreviment i agudesa fins a convertir-la en un fenomen social a Catalunya".

'Tengo una pregunta para usted', millor programa de televisió

En l'apartat de televisió, s'endú la palmaTengo una pregunta para usted, de TVE, que amb només tres emissions s'erigeix com a millor programa. El jurat també ha premiat amb un Ondas el millor programa d'entreteniment aNoche hache,en reconeixement a la innovació d'Eva Hache i el seu equip en un format tradicionalment dominat per homes.

El presentador Jesús Vázquez s'ha emportat la distinció a la millor trajectòria televisiva, mentre queEl internado, d'Antena 3, ha aconseguit la de millor sèrie espanyola.

Ondas al millor espai de ràdio per a 'Ponte a prueba', d'Europa FM

En matèria de ràdio, els Ondas han guardonat l'espaiPonte a prueba,d'Europa FM, com a millor programa pel seu caràcter plural; i aCocidito madrileño, de Radio Euskadi, amb el reconeixement a la innovació radiofònica.

Maribel Verdú, pel seu paper a l'El laberinto del fauno, de Guillermo del Toro, ha aconseguit el Premi Cinemania.

La gala, el dia 4 de desembre

Notícies relacionades

En l'apartat musical, Miguel Bosé i el seu recopilatori de duetsPapitohan obtingut l'Ondas al millor artista i àlbum espanyols.La quinta estación, Antonio Carmona iHéroes del silencioi, en l'àmbit internacional, el grupThe Frayi Alicia Keys han obtingut també premi.

Els 24 guardons concedits avui per Ràdio Barcelona s'entregaran el dia 4 de desembre al Gran Teatre del Liceu de la capital catalana.