ESPECIAL

El periodista Antoni Bassas presentarà 'La Marató' de TV-3

L'edició d'aquest any estarà dedicada a les malalties cròniques

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El periodista Antoni Bassas presentarà la nova edició deLa Maratóde TV-3, que aquest any viurà el 15è aniversari i estarà dedicada al dolor crònic, associat a malalties com l'artrosi, l'artritis o la fibromiàlgia. El programa es realitzarà el 17 de desembre i tindrà una durada de 13 hores.

Bassas dirigeix i presenta actualment a Catalunya Ràdio el programaEls matinsi col.labora els dimarts en l'espaiEl clubde TV-3.La Maratóde TV-3 començarà a les dotze del migdia i no acabarà fins passada la mitjanit.

El macroprograma solidari és un projecte impulsat per Televisió de Catalunya per obtenir recursos econòmics de cara a la investigació sobre malalties que, avui en dia, no tenen una curació definitiva. Pretén sensibilitzar la població per la repercussió que tenen aquestes malalties en l'entorn familiar i per la necessitat de millorar el tractament. Així, ja s'ha iniciat una campanya sobre el dolor crònic en centres cívics i educatius.

Segons dades d'una enquesta de salut sobre el dolor, realitzada el 2002, el 22,4% de la població catalana té molèsties cròniques.

GRAVACIÓ D'UN DISC

Notícies relacionades

Per tercer any consecutiu,La Maratócomptarà amb un únic presentador, aquesta vegada Antoni Bassas, que recull el relleu de Ramon Pellicer i d'Helena Garcia Melero, que van presentar les dues edicions anteriors.La Maratódel dolor crònic inclourà el testimoni de malalts i metges, connexions amb l'exterior i actuacions musicals. El 10 de desembre es posarà a la venda un disc amb 12 cançons, en què intervenen, entre altres, Alejandro Sanz, El Canto del Loco, Gossos i Dyango.

Els beneficis econòmics deLa Maratós'invertiran en equipaments i projectes científics. En les 14 edicions anteriors,La Maratóva organitzar més de 19.000 conferències i va recaptar prop de 60 milions d'euros, que han servit per finançar 575 projectes d'investigació.