GUARDONS DE COMUNICACIÓ

Els Ondas premien TVE, 'Buenafuente', 'Aída', Bisbal, Shakira i 'Salvador'

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Els 50 anys de TVE, el programaBuenafuente,la sèrieAída,els cantants David Bisbal i Shakira, la pel·lículaSalvadori els espais radiofònicsMinoria absoluta(RAC 1) iNo somos nadie(M-80) han estat alguns dels guardonats en la 53a edició dels premis Ondas, que concedeix la cadena SER.

Un total de 276 candidatures optaven als guardons, que distingeixen les millors produccions i trajectòries professionals en ràdio, cinema, televisió, música i publicitat radiofònica.

En els Ondas de televisió i cine, obtenen premisAída(Tele 5) com a millor sèrie, "exponent de la ficció espanyola capaç d'unir qualitat i altes audiències";Buenafuente(Antena 3) com a millor programa d'entreteniment, "per la seva mirada intel·ligent sobre la vida espanyola"; i TVE en el seu 50è aniversari, per "haver estat planter de talents en tots els gèneres malgrat els condicionaments polítics que l'han acompanyat en la seva història".

El premi al millor programa de televisió local ha estatex aequoper aPorca Misèria(TV-3) iVaya semanita(ETB), i el premi Cinemanía a l'esdeveniment cinematogràfic de l'any, per a l'estrena de la pel·lículaSalvador,de Manuel Huerga.

Reconeixement de la música llatina

En l'apartat de música, Dover ha estat distingit amb l'Ondas a la millor cançó perLet me out;David de María amb el de millor àlbum perCaminos de ida y vuelta,David Bisbal com a millor artista espanyol, Shakira com a millor artista internacional, i Nena Daconte com a millor artista revelació. El jurat ha concedit un premi especial a Miguel Ríos i una menció especial a Ana Torroja.

Notícies relacionades

Els espaisNo somos badie(M-80 Radio), de Pablo Motos, iMinoria absoluta(RAC 1), dirigit per Toni Soler, comparteixen l'Ondas Nacional al millor programa de ràdio. Justo Molinero, fundador de Radio Teletaxi, ha estat reconegut per la seva "àmplia tasca professional i empresarial en la ràdio espanyola i com a creador d'un format musical innovador, que ha aconseguit una gran audiència i un gran seguiment dels oients".

Els premis s'entregaran a Barcelona el 23 de novembre en el transcurs d'una gala.