Secció recomanada per

Turbulències a la xarxa social

Elon Musk trenca el seu silenci després del vot dels usuaris de Twitter perquè dimiteixi

El magnat va dir que acataria el resultat de l’enquesta, en la qual un 57% dels 17,5 milions de participants li van demanar renunciar al seu càrrec, però ha optat per restringir el vot només per als usuaris que paguin

Elon Musk trenca el seu silenci després del vot dels usuaris de Twitter perquè dimiteixi
2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elon Musk no dimitirà com a director executiu de Twitter. Almenys de moment. Aquest diumenge, el magnat va publicar una enquesta perquè fossin els usuaris de la plataforma qui decidissin el seu futur al capdavant de la companyia. Més de 17,5 milions d’ells, un 57,5% de tots els participants, va votar que se n’anés. I, tot i que va prometre que acataria el resultat, no ha sigut així.

Després de perdre l’enquesta que va publicar en el seu perfil, el polèmic empresari va estar diverses hores sense tuitejar. Finalment, va trencar el seu silenci però no per fer honor a la seva paraula sinó per anunciar un canvi en les polítiques de la xarxa social. «Els abonats a Twitter Blue (el pla de pagament de la plataforma) haurien de ser els únics que poguessin votar a les enquestes relacionades amb la política», va suggerir un usuari. «Bona observació. Twitter farà aquest canvi», va respondre Musk.

L’octubre passat, Musk va oficialitzar la compra de Twitter per 44.000 milions de dòlars després de mesos intentant desfer-se de l’acord pactat a l’abril amb l’anterior directiva de la companyia. Al ser el propietari majoritari d’una empresa privada, cap usuari pot forçar la dimissió de Musk. Conscient d’això, el segon home més ric del món ha optat per no fer cas del qua havia promès i posar en marxa un canvi perquè només els usuaris que paguen puguin contribuir a decidir el futur de la xarxa social de l’ocell blau.

Canvis polèmics

Notícies relacionades

Malgrat controlar les regnes de Twitter, una sèrie de decisions polèmiques ha fet que fins i tot entre els més pròxims partidaris de Musk critiquin la seva gestió de la companyia. En els últims dies, el magnat va anunciar la prohibició de certs comptes que utilitzaven informació pública per rastrejar els avions privats de celebritats, també el seu. També va optar per bloquejar periodistes que n’havien informat sense avisar-los.

Diumenge va prohibir de cop la publicació d’enllaços a xarxes socials de la competència com TikTok, Instagram o Mastodon. Aquesta prohibició va ser revertida al final del dia. Musk va demanar perdó i va dir que «en el futur, els canvis polítics importants es votaran». Ara que ha vist que això pot anar en contra dels seus interessos ha optat per restringir el vot a només aquells que abans passin per caixa.