Secció recomanada per

Veto

Twitter prohibirà els enllaços a xarxes socials de la competència

El moviment arriba després que les últimes setmanes molts tuitaires crítics amb la gestió de Musk hagin començat a promocionar el seu perfil en altres plataformes

Twitter prohibirà els enllaços a xarxes socials de la competència

Samuel Corum

1
Es llegeix en minuts

Twitter ha anunciat aquest diumenge que comença a impedir que els seus usuaris publiquin enllaços a altres xarxes socials com Facebook, Instagram o Mastodon, o que comparteixin el nom d’usuari que utilitzen en aquestes plataformes competidores.

«Reconeixem que molts dels nostres usuaris són actius en altres plataformes de xarxes socials. Tanmateix, ja no permetrem la promoció gratuïta de certes plataformes de xarxes socials a Twitter», va explicar en un missatge la companyia propietat d’Elon Musk.

El moviment arriba després que les últimes setmanes molts tuitaires crítics amb la gestió de Musk hagin començat a promocionar el seu perfil en altres xarxes, sobretot algunes com Mastodon o Postque, que són una alternativa directa a Twitter.

La mesura, tanmateix, té un abast molt ampli i pot desembocar en la suspensió de qualsevol usuari que comparteixi continguts de certes plataformes de la competència, en concret Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post i Nostr.

Segons una actualització publicada a la seva web, Twitter eliminarà qualsevol enllaç a aquestes xarxes socials o missatges que comparteixin el nom d’usuari que els tuitaires utilitzen en aquestes i, a més, prohibirà l’ús de populars agregadors d’enllaços com Linktree.

Youtube i TikTok se salven

En cas de violacions d’aquesta nova política, Twitter explica que si es tracta d’una cosa aïllada o una primera infracció, l’usuari pot veure tuits esborrats o veure bloquejat temporalment l’accés al seu compte.

Qualsevol violació més, mentrestant, desembocarà en una suspensió permanent, assegura l’empresa, que també va assenyalar que suspendrà qualsevol compte que «tingui com a objectiu principal promocionar contingut en una altra plataforma social».

Mentrestant, ha explicat que continuarà permetent el ‘cros-posting’, és a dir, que altres plataformes publiquin contingut cap a Twitter, per exemple quan es publica una imatge a Instagram i se selecciona l’opció de compartir-la a Twitter automàticament.

Notícies relacionades

A més, va assenyalar, també es continuaran acceptant promocions pagades per part de qualsevol d’aquestes xarxes socials.

Entre les plataformes que no apareixen com a vetades per Twitter destaquen els casos de Youtube, propietat de Google, o la xinesa TikTok.