Secció recomanada per

LLANÇAMENTS

Nokia presenta l’XR20, un mòbil per suportar-ho tot

L’empresa finlandesa HMD Global amplia la seva oferta de producte amb l’‘smartphone’ XR20 que, a la seva impressionant resistència, hi afegeix un característic disseny nòrdic

Nokia presenta l’XR20, un mòbil per suportar-ho tot
3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un informe encarregat per Nokia, per conèixer el que els consumidors esperen dels seus telèfons mòbils, ha posat de manifest, com ha informat FlorianSeiche, CEO d’HMD Global, que: ‘El 73% dels consumidors volen conservar el seu telèfon durant més temps i ho faria si els seus dispositius duressin més. A HMD, estem animant la gent a evitar la substitució primerenca dels seus telèfons i fomentant un consum més sostenible amb de la nostra promesa de longevitat dels nostres dispositius’.

En aquest escenari i amb aquest objectiu empresarial arriba l’XR20, un terminal pensat específicament per resistir els imprevistos del dia a dia, gràcies a la seva construcció d’alta resistència. El model es posa a disposició del mercat en fase de prereserva el 3 d’agost.

Per a una vida dura

Temperatures extremes, caigudes d’1,8 m, o 1 hora sota l’aigua, són algunes de les prestacions del Nokia XR20, construït per a condicions molt més agressives que les de la vida quotidiana, ja que pot aguantar més del que mai exigirà l’usuari. Aquest telèfon a prova de vida està fabricat segons un estàndard MIL-STD-810H que prova l’equip per resistir en entorns previstos en certes aplicacions militars.

Compta amb una de les pantalles més resistents del mercat: Corning Gorilla GlassVictus. Durant la seva presentació i per demostrar la seva durabilitat, la llegenda del futbol brasiler Roberto Carlos i la campiona mundial de freestyle Lisa Zimouche van sotmetre al nou Nokia XR20 a proves com ara submergir-lo en aigua gelada, colpejar-lo, llançar-lo i fer-ho girar en un camp de futbol de formigó. Roberto Carlos fins i tot va recrear el seu famós tir lliure amb efecte del partit Brasil-França de 1997 per posar a prova el dispositiu. Es van col·locar tres Nokia XR20 en un pal de la porteria perquè Roberto Carlos llancés a porta. Després de la prova, el futbolista ha comentat: «M’han demanat que recreï el meu tir lliure del 97 moltes vegades al llarg dels últims vint anys, però mai com ara. Estava segur que un telèfon mòbil no podria sobreviure per força d’una pilota de futbol. No creia que el Nokia XR20 resistís la potència de la meva puntada de peu, però el resultat és impressionant».

Possibilitats

Nokia llança aquest equip a prova de futur, és a dir que no es tracta d’un model únicament actual, sinó que arriba donat suport per la promesa «4-3-3-1», Nokia XR20 ve amb quatre anys d’actualitzacions de seguretat mensuals, tres anys d’actualitzacions del sistema operatiu i una garantia ampliada de tres anys. Si passa alguna cosa inesperada, compta amb un any de reemplaçament de pantalla gratuït.

Sistema de càmeres

L’XR20 disposa d’una fiable càmera dual de 48MP+13MP amb òptica ZEISS, àudio espacial OZO i solucions d’imatge noves. La manera SpeedWarp permet capturar aventures en un muntatge compacte. Superant els límits de la gamma mitjana, també ve amb velocitats 5G i càrrega sense fil de 15W.

Accessori destacat

De la mà de Nokia XR20, arriben els auriculars ClarityEarbuds Pro, que ofereixen so d’alt rendiment amb qualitat de construcció i durada de la bateria a l’altura. Afegeix una combinació de cancel·lació de soroll ambiental (ENC) de doble micròfon, Qualcomm cVc i cancel·lació de soroll activa (ANC) que captura i elimina el soroll de fons.

Alex Lambeek, responsable mundial d’accessoris de HMD Global: ‘Igual com els nostres smartphones, l’excel·lència dels accessoris de Nokia és el resultat de proves de qualitat líders del sector’.

Acords

Notícies relacionades

Amb el llançament de producte ha arribat també l’anunci de dues noves associacions amb proveïdors del sector. Spotify donarà als propietaris de smartphones de la marca accés a 70 milions de cançons i 2,6 milions de podcasts. ExpressVPN, que ofereix més seguretat contra el codi maliciós, estarà disponible a tots els nous mòbils Nokia amb una prova gratuïta de 30 dies.

Stephen Taylor, CMO deHMD Global: «Avui afegim dos noms a aquesta família de marques que permeten experiències innovadores per als propietaris de telèfons Nokia. Cada associació millora el que representem i col·laborem amb aquells en qui confiem».

Temes:

Mòbils +Digital