Xàfecs i calamarsa en alguns punts

Les tempestes remeten a Catalunya però l’alerta groga continua activa

S’espera que aquesta tarda el mal temps remeti i doni pas a cel ennuvolat i serè

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les tempestes i les intenses pluges d’aquests últims dies han començat a remetre a gairebé tot el país, però l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté l’alerta groga a Catalunya davant la possibilitat que tornin a registrar-se xàfecs i calamarsa en molts punts del territori. L’«avís» de l’Aemet se centra en el Prepirineu i en la depressió central de Barcelona, al Pirineu i el prelitoral de Girona, en la depressió central de Lleida i al prelitoral de la província de Tarragona. A totes aquestes localitats s’espera que les pluges puguin venir acompanyades de calamarsa.

El mal temps d’aquest matí ja ha deixat incidents en diversos punts del territori. Un dels més destacats ha sigut registrat a la localitat de Sant Joan de les Abadesses, a la província de Girona. Un llampec registrat a les 11.00 d’aquest diumenge ha partit una sequoia centenària situada a la cèntrica plaça Pompeu Fabra. El dany ha obligat membres de Protecció Civil a serrar l’arbre per retirar les parts més afectades. L’incident, per sort, no ha provocat ni ferits ni altres danys materials. 

Notícies relacionades

A la tarda s’espera que el mal temps remeti i doni pas a intervals ennuvolats i cel serè a gran part de la comunitat autònoma. El pronòstic estima que aquest diumenge es registraran temperatures similars a les d’ahir. A Barcelona s’esperen mínimes de 22 i màximes de 28; a Girona, de 19 i 32; a Lleida, de 18 i 28; i a Tarragona, de 20 i 27. 

Alerta groga a Menorca i Galícia

A més de les tempestes a Catalunya, l’Aemet ha activat una alerta groga a l’illa de Menorca, davant el risc de pujada del nivell del mar que podria portar un increment de fins a 0,70 metres. L’agència estatal també ha activat un avís a Galícia davant els forts vents que es registraran i que assotaran amb força el litoral nord-oest de la Corunya. Els avisos es mantindran durant tot diumenge i dilluns.