Secció recomanada per

Fos a negre

Cau Twitch: ¿a què es deu el bloqueig dels vídeos de la plataforma?

  • Les operadores asseguren que la xarxa funciona correctament, la plataforma no parla i experts apunten a una possible ordre judicial

Cau Twitch: ¿a què es deu el bloqueig dels vídeos de la plataforma?
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Durant la tarda d’aquest dijous, els usuaris de Twitch han vist com les retransmissions que estaven seguint es fonien en negre i apareixia un missatge a la pantalla: «S’ha produït un error a la xarxa. Intenti-ho de nou». Tot i que al principi es pensava que podria ser un error tècnic de la plataforma de vídeos en directe d’Amazon o de les operadores, l’error es podria deure a una controvertida ordre judicial.

No obstant, les causes encara no estan clares. Twitch encara no ha enviat cap comunicat oficial explicant el succeït. Una possible explicació seria, segons apunten diversos experts, l’execució errònia d’una ordre judicial, un bloqueig que per extensió ha afectat sense voler la plataforma.

Notícies relacionades

Des d’EL PERIÓDICO estem contactant amb la companyia, operadores i experts legals per conèixer més a fons la situació. Anirem actualitzant aquest article.

A falta que es resolgui el problema, els usuaris tenen una via per poder continuar veient les retransmissions dels seus ‘streamers’ preferits. Com ha assenyalat Ibai Llanos en referència a Twitch, poden descarregar-se una xarxa privada virtual (VPN disponible al navegador Opera i connectar-se així a la xarxa d’un altre país.