Secció recomanada per

JA AL NOSTRE MERCAT

Arriba HoloLens 2, les ulleres de realitat mixta desenvolupades per Microsoft

La companyia també ha anunciat Azure Object Anchors, una tecnologia mitjançant la qual HoloLens 2 pot reconèixer amb més precisió els objectes al món real per a la seva interacció en la realitat mixta

hololens-2

hololens-2

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Microsoft ha anunciat a Ignite 2020, el seu esdeveniment anual de desenvolupadors i professionals de TU, la disponibilitat de HoloLens 2 en diferents països, entre ells el nostre. També ha informat sobre un nou servei de realitat mixta anomenat Azure Object Anchors per això HoloLens 2 pot reconèixer un objecte en el món real i mapar les seves instruccions rellevants o imatges sense necessitat del coneixement d’experts o l’ús de codis de barres per aportar informació addicional.

Possibilitats de HoloLens 2

El fabricant aeronàutic nord-americà Lockheed Martin està desenvolupant Orion, la nau interplanetària de la NASA, que s’utilitzarà a la missió Artemis II. La seva construcció requereix milions de tasques complexes, cada una d’elles amb marge d’error zero, per aconseguir-ho, i en concret per acoblar els seients de la nau espacial, l’equip de Lockheed Martin utilitza les ulleres de realitat mixta que mostren precises instruccions hologràfiques superposades en el seu camp de visió, i sobre les peces on realitzaven cada intervenció.

Des del novembre passat, Microsoft va començar a entregar HoloLens 2 a determinats clients. Des d’aleshores, ha vist créixer la demanda especialment durant la propagació de la Covid-19. Un bon exemple és Microsoft Dynamics 365 Remalnom Assist, que permet col·laborar i resoldre problemes en un entorn de realitat mixta compartida, sent en diferents llocs físics. A l’Imperial College Healthcare NHS d’Anglaterra estan utilitzant HoloLens 2, Dynamics 365 Remalnom Assist i Microsoft Teams per minimitzar l’exposició potencial al virus del personal sanitari. Amb aquestes ulleres i tecnologies, un metge pot tractar el pacient en persona, mentre que el dispositiu retransmet a través d’un vídeo en directe a la pantalla d’un ordinador en una habitació veïna, la qual cosa permet a altres metges realitzar un diagnòstic complet mantenint la distància de seguretat.

Notícies relacionades

Als Estats Units, Mercedes-Benz també les està utilitzant per ajudar els tècnics dels seus concessionaris en la reparació dels vehicles. Utilitzant l’assistència en remot, poden solucionar un problema en temps real aprofitant el coneixement de la seva xarxa d’especialistes.

«En algunes indústries, hem vist que les empreses estan disposades a fer un salt qualitatiu amb HoloLens 2. En una època en què viatjar pot ser arriscat, és molt més fàcil «teletransportar-se» a un lloc i veure les coses a través dels ulls dels operadors. Abans, això sonava com a alguna cosa sortida d’una novel·la de ciència-ficció, però ara és realment una necessitat», Alex Kipman, ‘technical fellow’ de Microsoft.