Secció recomanada per

CURA DE LA SALUT

Així és la bàscula intel·ligent Body Cardio de Withings

El dispositiu informa del pes, l'índex de massa corporal i muscular, el percentatge d'aigua al cos i de la massa òssia, i la freqüència cardíaca

body-cardio

body-cardio

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La intel·ligència artificial (IA, en les sigles en anglès) està arribant pas a pas a tots els àmbits de la llar, també a les bàscules de bany, que, entre els avantatges que aporten, a més d’una precisió molt millorada en el pes corporal, hi ha la informació sobre l’índex de massa corporal (IMC) i la creació d’un perfil que ajuda l’usuari a conèixer el seu propi cos i, consegüentment, a millorar la seva condició física.

Les bàscules intel·ligents actuals estan dotades de connexió a la xarxa, així com de Bluetooth. També s’ha de considerar que compten amb una aplicació mòbil pròpia que permet veure, comparar i analitzar l’evolució de les dades i mesures obtinguts al telèfon mòbil, la tauleta o l’ordinador i, fins i tot, des de braçalets o rellotges intel·ligents.

Quant al seu acompliment, s’ha d’esmentar que aquest tipus d’aparells aporten una notable precisió tant en el pes corporal com en la informació sobre la massa de greix, ja que molts fan servir les propietats elèctriques del cos humà, la composició dels seus teixits i la quantitat d’aigua present per calcular-la. Aquest mesurament resulta vital per conèixer si un usuari està realment en forma i saludable.

Així és la Body Cardio

Withings té entre la seva oferta de productes intel·ligents la bàscula Body Cardioque, que facilita el control del cor i la salut corporal, i els mesuraments de la qual es poden veure i comparar mitjançant una aplicació mòbil, disponible de manera gratuïta a iOs i Android. Body Cardio monitora les dades i les mostra tant a la pantalla de la bàscula com, de manera més exhaustiva, a la pantalla de l’smartphone. L’aparell és, per la tecnologia incorporada, un mesurador exacte de les funcions del cos. Així, el dispositiu proporciona informació de l’estat de la salut, mesura la freqüència cardíaca, i fa un seguiment dels paràmetres en anàlisi per poder millorar-los. De manera global, Body Cardio mesura el pes, l’índex de massa corporal, la massa muscular, el percentatge d’aigua al cos i la massa òssia, a més de la freqüència cardíaca.

L’aplicació Health Mate

L’aplicació Health Mate combina i analitza les dades obtingudes amb la bàscula i els dona vida. Es tracta d’una eina de recolzament, motivadora, que fa possible visualitzar tendències, fixar metes i assolir-les.

Ofereix informació de la pressió sanguínia, l’evolució del pes i massa corporal, i anima i felicita quan s’assoleixen els objectius fixats. L’app inclou, a més, una funció de seguiment nutricional i es pot enllaçar amb les altres reconegudes apps, com MyFitnessPal, LoseIt, Endomondo, Nike+, Runkeeper i Daily Burn.

Valors afegits

Una vegada connectada a la xarxa, la Body Cardio mostra la predicció del temps per ajudar a planificar el dia. A més, és possible personalitzar-ne la pantalla amb dades importants per a cada persona. També es pot vincular a un monitor d’activitat física, per estar informat dels progressos realitzats.

Disseny

Amb una superfície de vidre temperat i una sòlida base d’alumini, és una bàscula molt prima i estable. Mesura 1,7 cm de gruix i funciona sobre qualsevol superfície.

Tecnologia

Integra un sistema de control de posició patentada, per la qual cosa els mesuraments només es prenen quan l’usuari es col·loca centrat sobre la bàscula. El seu sistema de geolocalització compensa la variació de la gravetat i assegura que els mesuraments són precisos en qualsevol lloc.

Mesurament cardiovascular

Durant cada pesada, l’usuari rep un resum de la composició del seu cos. La massa grassa, muscular, òssia i d’aigua es presenten a la pantalla com un càlcul de l’IMC. Mesuraments que permeten un seguiment en el temps de la pèrdua o guany de pes i la transformació experimentada.

Velocitat d’ona de pols

La bàscula també mesura la freqüència cardíaca i VOP. El VOP és la velocitat a què les vibracions dels batecs del cor es propaguen al llarg de l’artèria i l’arbre arterial. Es tracta d’un bon indicador, ja que com més baix sigui el VOP, millor serà la salut del cor.

Resum

La bàscula Body Cardio és una balança connectada d’alta gamma, de Withings. En el seu acompliment, mostra el pes corporal així com el percentatge de massa grassa, i el percentatge d’aigua, massa muscular i os. A més d’aquestes mesures, permet cuidar el cor, ja que indica la velocitat de l’ona del pols, una mesura innovadora generalment limitada a l’entorn hospitalari.

La bàscula és l’última versió millorada, més fina, precisa, de la marca i amb un nou disseny que aporta una estètica cuidada i resultats fiables. La superfície de vidre temperat descansa sobre una base plana d’alumini, configurant un objecte decoratiu.

Si no es desitja utilitzar l’aplicació, o no es vol crear un perfil, la màquina donarà el pes seguit de diverses indicacions, com el greix o la freqüència cardíaca.

És capaç de reconèixer automàticament vuit persones, i el monitoratge es realitzarà sense cap altra interacció que no sigui pujar-hi. El seguiment de les mesures realitzades es pot fer des de l’aplicació Health Mate.

S’ha de destacar que el producte és fàcil de configurar. L’escala és molt intuïtiva en l’ús i fàcil d’interpretar.

Preu

Withings Body Cardio costa uns 150 euros.

Característiques

Bàscula càrdio que mesura el PWV

Pes corporal

Massa muscular

Massa grassa

Percentatge d’aigua al cos

Ritme cardíac

Ultrafina, estable i precisa sobre qualsevol superfície

Aplicació Health Mate, que equival a un entrenador personal

Configuració senzilla i sincronització sense cables

Reconeixement automàtic i seguiment de fins a vuit usuaris amb sincronització independent

Notícies relacionades

Sincronització amb l’app Salut d’Apple i l’app específica per a l’Apple Watch

Bateria recarregable d’ions de liti de llarga durada