Secció recomanada per

SOLUCIONS DE CONNECTIVITAT

Així és l'adaptador Devolo Magic, amb velocitats de fins a 2.400 Mbps

L'equip combina wifi amb la tecnologia 'powerline', per crear una xarxa domèstica intel·ligent amb connexió a internet d'alt rendiment a qualsevol racó de casa

devolo-magic-2

devolo-magic-2

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia Devolo acaba d’incloure al seu catàleg un nou equip de producte anomenat Magicequip, una línia d’adaptadors wifi ‘mesh’ capaç de transmetre a alta velocitat i proporcionar més abast i estabilitat. La nova gamma combina el wifi amb la tecnologia ‘powerline’, que aprofita el cablatge elèctric per crear una xarxa domèstica intel·ligent de connexió a internet, en qualsevol part d’un domicili.

Entre els avantatges hi ha el fet que si fins ara el màxim de velocitat que oferien els adaptadors ‘powerline’ era de 1.200 Mbps, la nova solució arriba, en algun dels seus models, a taxes de transferència de dades de fins a 2.400 Mbps, cosa que permet transmetre vídeos en 4K i fins i tot 8K de forma simultània, jugar a videojocs ‘online’ sense retards o utilitzar aplicacions de realitat virtual sense interferències. 

Solucions

Tant les vivendes de diverses plantes com els edificis de gran superfície solen tenir dificultats per disposar de senyal wifi òptim en tota la seva extensió. L’objectiu de Devolo és solucionar aquestes deficiències de connexió i, a diferència d’altres dispositius ‘mesh’ que se serveixen de la connexió wifi, els de Devolo utilitzen el corrent elèctric per comunicar-se entre si i crear una xarxa intel·ligent de més potència de senyal i més velocitat a totes les zones de la casa.

Funcionament

Una vegada instal·lats els adaptadors Magic, tots els dispositius connectats de casa, com el PC, l’ordinador portàtil o la ‘smart TV’ es connecten automàticament al punt d’accés més potent. Tots els adaptadors de la xarxa ‘mesh’ comparteixen la mateixa contrasenya, per això l’usuari pot moure’s per la casa sense el problema de talls en el senyal.

Tecnologia aplicada

Els adaptadors incorporen per primera vegada xips Powerline G.hn de segona generació, que proporcionen més estabilitat i un abast de fins a 500 metres de longitud al cablatge elèctric.

Les funcions destacades són Fast Roaming, que assegura que tots els dispositius amb connexió wifi estiguin sempre connectats al punt d’accés més potent; Config Sync, que permet que la configuració del ‘router’ sigui transferida a tots els punts d’accés (SSID única); Airtime Fairness, que processa amb prioritat les sol·licituds dels dispositius més veloços, de manera que els més lents i antics no puguin crear colls d’ampolla i alentir la velocitat de la xarxa, i Band Steering integrat, que propicia que tots els dispositius siguin assignats automàticament al millor canal sense fil i a la freqüència òptima.

Equip senzill

Una de les característiques destacades de Magic és que la seva instal·lació és apta per a tota mena d’usuaris, ja que no té cap tipus de dificultat. N’hi ha prou amb endollar un primer adaptador per començar el procés, de manera que tots els altres que s’endollin al corrent elèctric durant els dos minuts següents s’aparellaran automàticament sense necessitat de cap acció més. Després d’aquesta operació, les preses de corrent fetes servir estan preparades per oferir internet ràpid i segur, amb un sistema d’encriptació individual.

Valors afegits

Tots els adaptadors tenen una presa de corrent integrat, perquè a casa se segueixi tenint el mateix nombre d’endolls a cada habitació.

L’aplicació Home Network inclou un assistent que guia pas a pas en la instal·lació dels adaptadors. Per controlar la situació de la xarxa, es posa a disposició de l’usuari el ‘software’ gratuït Cockpit, que ofereix informació sobre l’estat i la qualitat de connexió de cada un.

Els adaptadors són compatibles amb tots els ‘routers’ i treballen junts sense contratemps. També es poden executar en paral·lel amb altres adaptadors dLAN presents en la mateixa font d’alimentació.

Possibilitats i preu

La sèrie de Devolo Magic està configurada per dues gammes: Magic 1 i Magic 2,  totes dues estan disponibles en versions LAN i wifi.

El Magic 2 wifi està equipat amb dos ports de cable LAN i wifi d’accés ràpid amb funcionalitat ‘mesh'. El Magic 2 LAN incorpora un port per connectar-hi una ‘smart TV’ o consoles de videojocs a la xarxa amb un cable Ethernet. Els dos models Devolo Magic 2 funcionen a una velocitat màxima de 2.400 Mbps en la fase ‘powerline’.

Notícies relacionades

El model d’entrada és el Magic 1, amb una amplada de banda de fins a 1.200 Mbps sobre ‘powerline’. El Magic 1 wifi està equipat amb dos ports de cable LAN Ethernet, així com amb wifi d’accés ràpid amb funcionalitat ‘mesh’. Magic 1 LAN, per la seva part, incorpora un port ràpid gigabit per a connexions a internet d’alta velocitat.

Segons la versió, el joc d’adaptadors pot adquirir-se des d’uns 240 euros.

Temes:

Internet