Secció recomanada per

CONGRÉS DE BARCELONA

Intent d'estafa amb les dades d'assistents al Mobile World Congress

Falses empreses envien correus oferint telèfons i correus electrònics per a reunions

zentauroepp42299968 a banner of the mobile world congress is seen at the entranc180225164119

zentauroepp42299968 a banner of the mobile world congress is seen at the entranc180225164119 / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

La patronal de les operadores de telecomunicacions, la GSMA, que organitza cada any el Mobile World Congress, emprendrà accions legals contra suposades empreses que estan enviant correus electrònics oferint dades dels participants al congrés de tecnologia més gran del món.

Els correus, remesos des d’un domini sense aparent sospita de ‘phishing’, ofereixen al destinatari l’accés a una llista d’assistents, amb correus electrònics i números de mòbils.

El missatge suggereix l’opció de "poder contactar abans amb els assistents per maximitzar el nombre de reunions concertades i convidar-los a visitar el seu estand". Els estafadors prometen una llista de més de 15.000 assistents (el congrés supera els 100.000 cada any) amb "’emails’ i telèfons" personals i de les seves companyies. 

Els correus els firma Integ Data Group, una empresa inexistent amb un domini registrat a través d’un intermediari, i en aquesta una presumpta "especialista d’esdeveniments" anomenada Olivia Miller, que exigeix confirmació de recepció del missatge.

GSMA anuncia que ja ha posat el tema en mans dels seus advocats i qualifica de frau aquest tipus de pràctiques, a les quals expliquen que estan exposats molts congressos importants. "Solen oferir dades invariablement inexactes i que no corresponen en absolut amb els assistents reals de cap esdeveniment de la indústria", explica una portaveu de l’organització.

A més demana als assistents que no firmin res durant el MWC que pugui suposar cessió de les seves dades personals a tercers.

Notícies relacionades

L’’spam’ basat en dades públiques és una pràctica habitual. Grups delictius llancen robots informàtics que rastregen bases de dades públiques (per exemple, les dades de registre d’un domini) i intenten realitzar estafes utilitzant aquesta informació, prometent, per exemple, serveis que resulten ser falsos, o amenaçant amb demandes per suposades infraccions.

El Mobile World Congress se celebrarà aquest any a Barcelona del 25 al 29 de febrer al recinte de la Fira de Barcelona a Gran Via.