Secció recomanada per

VIDEOJOCS

Anàlisi de Valkyria Chronicles 4: estratègia, tancs i diversió

valkyria1

valkyria1

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Hi ha jocs de culte que és tot un plaer veure com s’adapten a les consoles de nova generació. És el cas de la saga de jocs d’estratègia militar Valkyria Chronicles, amb milers d’adeptes a tot el món gràcies a la seva combinació de personatges carismàtics JRPG tàctic. Ara, la saga ha renascut en versions per a PS4, Switch, Xbox One, PC amb Valkyria Chronicles 4.

El nou títol de Sega recull el millor de la saga i l’adapta als nous temps sense perdre l’essència. Ja és molt, tot i que tampoc arrisca: introdueix poques innovacions, però si més no s’al·lega d’algunes seqüeles de poc èxit per tornar a l’essència del joc original.

Estratègia militar

Valkyria Chronicles 4 és un joc d’estratègia militar per torns, amb els gràfics i els personatges com a gran encert: aquí els protagonistes són ‘monos’, carismàtics, d’estètica manga. L’escena sempre es presenta en un campd’acció en primera persona, en un escenari 3D.

L’acció es desenvolupa per torns, i l’objectiu de l’usuari és, per descomptat derrotar l’enemic. Com en tota la saga, el joc ens explica una història de ficció en un de les grans guerres del segle XX, en què la Federació ha de lluitar contral’Imperi. El jugador controla un exèrcit de personatges especialistes (també tancs), cada un amb els seus pros i els seus contres. A cada torn, s’han de desplaçar les tropes segons l’espai que puguin recórrer, situar-les a prop de l’enemic, protegir-se, disparar, cridar reforços... De l’estratègia triada dependrà el resultat de la missió. Tot això, amb un ‘game play’ pled’animacions i onomatopeies que fan que cada batalla sigui més divertida que l’anterior.

En aquest nou joc, els personatges continuen sent igual d’entranyables i imprescindibles. Els mapes són més extensos, i s’han sumat algunes opcions. En general, no obstant, es presenten poques novetats pel que fa a la jugabilitat, i els menús continuen sent una mica confusos. En canvi, el joc arriba amb textos en castellà, tot un plus per als menys iniciats.

Notícies relacionades

Potser pot espantar per la seva temàtica, però Valkyria Chronicles 4 és un joc que agradarà tant a amants del gènere com a primerencs. Amb un tutorial bastant complet i una mecànica simple, el jugador viu una experiència que barreja diversió i els trencaclosques que suposa, a mesura que s’avança en la història, aconseguir resoldre les batalles.

Conclusió

En resum, Valkyria Chronicles 4 sorprèn poc, però no és necessari que ho faci. Els elements que funcionaven de la saga de Sega s’adapten als nous temps, sense complicacions ni estridències. I funciona.

Temes:

Videojocs