Secció recomanada per

A LA VENDA EL 21 DE SETEMBRE

Així és el Watch Series 4 d'Apple

Incorpora nova pantalla, permet fer electrocardiogrames i detecta les caigudes

El dispositiu es comercialitzarà a un preu de 429 euros a Espanya

applewatch

applewatch

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Apple posa a la venda el  dia 21 el seu nou rellotge intel·ligent Watch Series 4, que, tot i que conserva una inconfusible estètica, s’ha redissenyat per sumar millores de hardware i software. En el nou model, la pantalla és un 30 % més gran i s’integra a la caixa, que és més fina i petita. La nova interfície, d’altra banda, aporta més informació i amb més detall.

El dispositiu treballa amb watchOS 5 i incorpora prestacions d’activitat física i comunicació, així com noves funcions de salut; per exemple, l’acceleròmetre i el giroscopi detecten les caigudes fortes, i el sensor elèctric de freqüència cardíaca permet fer electrocardiogrames.

Disseny de l’Apple Watch Series 4

L’Apple Watch Series 4 està disponible en dues mides: 40 mm i 44 mm. El volum de l’altaveu és un 50% més alt, i el micròfon s’ha canviat de lloc per reduir l’eco i, d’aquesta manera, millorar-ne el so. Inclou el xip S4 amb un processador de doble nucli i 64 bits, que aporta el doble de velocitat sense afectar la bateria, que dura un dia sencer.

La part posterior és de ceràmica negra i vidre de safir, materials que permeten que les ones de ràdio el travessin, cosa que millora el senyal de dades mòbils. La Digital Crown inclou ara resposta hàptica, amb petites vibracions.

La interfície d’usuari s’ha adaptat a la pantalla més gran, cosa que ha permès ampliar les fonts i les icones de les ‘apps’ perquè es vegin millor.

S’ha de destacar que les complicacions s’han millorat, perquè siguin precises i informatives. Les noves esferes aprofiten al màxim la pantalla del dispositiu i les animades interactuen amb les vores corbades de la capsa.

Informació sobre salut

El rellotge permet fer un electrocardiograma des del canell amb la nova ‘app’ ECG, que utilitza els elèctrodes integrats a la Digital Crown i el nou sensor elèctric de freqüència cardíaca. Tots els registres, les corresponents classificacions i els símptomes que puguin detectar-ses’emmagatzemen en l’‘app’ Salut en un PDF que els usuaris poden facilitar al seu metge.

La freqüència cardíaca s’analitza de forma intermitent i en segon pla, avisa l’usuari si detecta una freqüència irregular, així mateix l’avisa si està per sobre o per sota d’un determinat llindar.

Per detectar caigudes, s’utilitza un acceleròmetre i un giroscopi. L’Apple Watch analitza la trajectòria del canell i l’acceleració de l’impacte i envia una alerta després de la caiguda, que es pot ignorar o utilitzar per trucar als serveis d’urgències mèdiques. Si l’Apple Watch detecta immobilitat durant 60 segons després de la notificació, trucarà automàticament als serveis d’urgències i enviarà un missatge amb la ubicació als contactes d’emergència.

Control de la forma física

Amb watchOS 5, el dispositiu es converteix en un company d’exercici i controlador de l’estat físic. Amb les competicionsd’Activitat, és possible desafiar altres persones que tinguin l’Apple Watch. La detecció automàtica d’entrenaments registra retroactivament els minuts i les calories cremades. Entre els nous tipus d’exercici s’inclouen el ioga i el senderisme.

Connexió versàtil

Els usuaris poden contactar amb altres contactes de la seva llista gràcies a la funció Walkie-talkie, una connexió entre els rellotges de la firma que s’afegeix a la tradicional mitjançant wifi o dades mòbils. En aquest cas, l’Apple Watch Series 4 arribarà a Espanya en la seva versió e-SIM, cosa que permetrà als clientsd’Orange  i Vodafone configurar la seva connexió de dades en pocs passos.

Gama i preus de l’Apple Watch

L’Apple Watch Series 4 (GPS) estarà disponible a partir de 429 € a Espanya. El Series 3 tindrà un nou preu mínim de 299 €.

Notícies relacionades

A més dels tres acabats d’alumini anoditzat de color plata, or i gris espacial, estarà també disponible amb caixa d’acer inoxidable d’or i braçalet Milanese Loop en el mateix to, i amb caixa d’acer inoxidable de color plata i negre espacial. A la tardor arribarà una nova col·lecció de corretges.

Per a l’Apple Watch Nike+ s’han redissenyat les esferes a joc amb els nous colors de corretja. L’Apple Watch Hermès introdueix un assortiment de corretges de blocs de colors i esferes exclusives que canvien d’un color a l’altre al moure’s la maneta dels minuts.