Secció recomanada per

NOVETATS

Arriben els USB espies: graven vídeo i àudio i localitzen la posició

El seu preu parteix dels 30 euros, però poden arribar als 150 en els models més complets

L’USB espia, de venda a la Web, grava fotos i vídeo amb àudio. / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Són petits, caben en qualsevol butxaca i poden servir per obtenir valuoses dades en situacions de risc. Són els USB espia, petits dispositius amb aparença d'un pen drive USB però que no només poden gravar àudio i vídeo, sinó que fins i tot poden transmetre el senyal GPS

La venda d'aquesta mena dispositius no és nova, ja que fa uns cinc anys que van aparèixer les primeres unitats al mercat, però sí que han evolucionat pel que fa a tecnologia. Primer només gravaven àudio, després va arribar el vídeo, i ara fins i tot inclouen un emissor de senyal GPS perquè en cas extrem es pugui fins i tot localitzar la posició del dispositiu.

El preu d'aquests aparells parteix d'uns 30 euros per als més bàsics, els que només graven veu. Amb 8 GB de pen drive es poden gravar unes 10 hores d'àudio. De fet, aquest tipus d'aparells també serveix per gravar arxius de manera tradicional. Gravar és simple: tenen un petit interruptor per activar la gravació amb un simple gest.

Els més avançats tenen més botons i funcions. Per exemple, hi ha models que, gràcies a una petita càmera, poden fer fotos o gravar vídeo en qualitat Full HD 1920x1080p. Depenent de la memòria i de la bateria interna, serà possible gravar més o menys minuts de metratge.

Notícies relacionades

Els models més sofisticats, a més de la gravació de vídeo, també tenen sensor de detecció de moviment o infrarojos (visió nocturna) per captar tota mena d'imatges. En el cas del GPS, s'haurà d'afegir una targeta SIM al dispositiu i enviant un simple SMS podrem saber la posició del dispositiu. En aquests casos, el preu del dispositiu pot pujar a més de 150 euros.

A més d'USB espies, es poden trobar en el mercat comandaments de cotxeencenedorsclauers rellotges amb funcions semblants. Aquests dispositius es poden comprar en botigues 'on line' (des d'Amazon fins a Ebay o Aliexpress) o en comerços especialitzats dedicats als objectes d'espionatge.