Secció recomanada per

Apple anuncia la compra de Shazam

La companyia pretén millorar així la seva oferta musical davant el seu rival Spotify

Apple anuncia la compra de Shazam

THOMAS PETER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Apple ha confirmat aquest dilluns l'adquisició de l'aplicació de reconeixement de música Shazam. "Estem encantats que Shazam i el seu talentós equip s'uneixin a Apple", ha afirmat el portaveu de la companyia, Tom Neumayr, en un comunicat a BuzzFeedNews. "Des del llançament de l'App Store, Shazam ha sigut constantment classificada com una de les aplicacions més populars per a iOS. Avui dia, és utilitzada per centenars de milions de persones de tot el món, en múltiples plataformes", ha afegit.

El portal TechCrunch Technology Information ja havia informat de l'operació divendres passat. Apple pot pagar per Shazam fins a 400 milions de dòlars, encara que la companyia va ser valorada en 1.000 milions el 2015, en la seva última ronda de finançament.

Fundada el 1999

Notícies relacionades

Shazam es va fundar el 1999 i ha tingut relacions comercials amb Apple durant uns quants anys, després d'haver sigut una de les primeres aplicacions de música presentades per l'App Store d'Apple.

L'adquisició suposa per a Apple una millora en la seva oferta musical. El seu gran rival en la transmissió de música, la sueca Spotify, acaba de firmar un acord d'accions creuades amb el xinès Tencent. Spotify té 60 milions d'usuaris davant els 30 d'Apple Music.