Secció recomanada per

INTERNET

Facebook llança Watch per competir amb Youtube i Netflix

La xarxa social crea un apartat per agrupar vídeos, emetre en directe i llançar sèries originals

facebook-watch

facebook-watch

1
Es llegeix en minuts

Facebook es llança a competir amb els serveis líders de vídeo, tant d'aficionats (Youtube) com de produccions professionals (Netflix). La companyia ha anunciat el llançament de Facebook Watch, un nou apartat de la xarxa social en què agruparà tots els seus vídeosemetrà contingut en directe i programarà les seves sèries originals.

Watch estarà inclòs en totes les aplicacions de Facebook i televisions intel·ligents ('smart tv'), encara que per ara només estarà disponible per a un nombre reduït d'usuaris als Estats Units, ha assenyalat el fundador de la companyia Mark Zuckerberg, al seu perfil de la xarxa social.

"És possible repensar qualsevol experiència amb la clau de construir una comunitat. Veure un vídeo pot ser una oportunitat per compartir una experiència i fer que un grup de persones es preocupin per les mateixes coses", explica el directiu, que veu en aquest canal un objectiu fonamentalment social.

En aquesta nova secció, els usuaris podran accedir als vídeos que comparteixin altres usuaris, visionar els més populars en la comunitat de la xarxa social i veure continguts originals realitzats per usuaris desconeguts o artistes reconeguts.

Les opcions permetran als usuaris comentar vídeos, guardar episodis per veure'ls més endavant o comentar els seus programes favorits amb altres usuaris.

Contingut

El canal inclourà un ampli ventall de formats des de sèries i vídeos de telerealitat, a comèdies esports en directe.

Notícies relacionades

La xarxa social ja té diversos acords de contingut: entre altres programes anunciats, la lliga professional de beisbol nord-americà transmetrà un partit setmanal i el canal de cuina Tastemade produirà "Kitchen Little", un programa de cuina en què un nen explica un xef professional com elaborar una recepta que ha après prèviament.

Facebook Watch combina d'aquesta manera les possibilitats de la plataforma de vídeo Youtube amb les opcions de canals de 'streaming' com Netflix.