Secció recomanada per

'SMARTPHONES'

Android O: les novetats del nou sistema operatiu de Google

El gegant d'internet desvela alguns dels canvis que tindrà el nou sistema per a mòbils

androido

androido

1
Es llegeix en minuts
J. M. BERENGUERAS / BARCELONA

Google ha donat a conèixer aquesta setmana més detalls del que serà el seu nou sistema operatiu per a mòbilsAndroid O. La companyia de Mountain View renova així el seu popular sistema operatiu amb alguns canvis que milloraran l'experiència dels usuaris.

La firma ha donat a conèixer aquestes novetats en la conferència anual per a desenvolupadors Google I/O 2017. De moment, són només algunes millores funcionals del sistema, que ja té més de 2.000 milions d'usuaris a tot el món. Són novetats per a la primera versió beta.

VITALS, NOVETAT D'ANDROID O

Una de les principals novetats d'Android O és estructural, i es diu Vitals. Es tracta d'una sèrie de canvis que milloraran la seguretat, el consum energètic i el rendiment del telèfon, sobretot gràcies a Google Play Protect, un servei que analitzarà les 'apps' que instal·li l'usuari per assegurar-se que són segures.

Tot plegat ajudarà a reduir el temps d'execució de les 'apps' i que el telèfon s'obri més ràpid.

MILLORA DE L'EXPERIÈNCIA

Sota aquest nom Google ha introduït una sèrie de millores de l'experiència dels usuaris.

Així, per exemple, Picture in Picture permetrà que en cas de mantenir una conversa en vídeo, tenir una minipantalla amb aquesta en qualsevol aplicació.

Un altre dels canvis és Notification Dots: les aplicacions tindran petits marcadors a les seves icones que donaran accés a notificacions sense haver d'accedir a la barra. Serà un menú contextual que ajudarà a tenir informació ràpida de les 'apps': interaccions, nous 'mails'...

Notícies relacionades

Per un altre costat, es millorarà la funció autocompletar i també s'afegiran possibilitats en la selecció de text: amb Smart Text Detection, el telèfon tractarà d'interpretar quin és el pròxim pas. Per exemple, si selecciones una URL, t'oferirà obrir-la a Google Maps.

Aquestes són algunes de les novetats que, fins ara, ha avançat Google.