Secció recomanada per

Samsung presenta el Galaxy Note 7, l'android més potent del moment

La firma, que experimenta un fort creixement en vendes, es prepara per competir amb el pròxim iPhone 7 en el segon semestre de l'any

Compta amb innovacions com el desbloqueig mitjançant identificació de l'iris o poder escriure sota l'aigua

galaxy-note-7

galaxy-note-7

4
Es llegeix en minuts
PILAR ENÉRIZ / BARCELONA

Segons Ángel Pascual, responsable de tecnologies i plataformes de Samsung Espanya, el Note 7 “és el millor producte tecnològic produït fins ara” i respecte a models anteriors (sobretot comparat amb l'exitós Galaxy S7) “és encara més gran, millor, més ràpid i més funcional”. El model que aquest dimarts presenta Samsung en un esdeveniment que s'ha celebrat a Nova York “és un monstre tecnològic, una peça sofisticada i equilibrada capaç d'oferir una gratificant experiència d'usuari i de fer coses sorprenents” apunta Pascual, sense oblidar un disseny refinat amb acabats en materials premium d'alta resistència.

Potser perquè se sap que el nou smartphone està preparat per agradar, a Samsung es respira optimisme i força per afrontar un mercat difícil i molt agressiu en què el Note 7 se situa com a terminal estratègic, a l'espera de les novetats de la competència més directa i a qui, de moment, ja ha agafat la davantera.

Un grup de periodistes espanyols hem tingut l'ocasió de veure de prop el Note 7 i de conèixer l'esprint de Samsung que suposa saltar del Note 5 (que no va ser llançat a Espanya per raons d'operativa de catàleg, segons informa la marca) fins a arribar al Note 7, i col·locar-lo al mateix segment del Galaxy S7, llançat a primers d'aquest any, per ajustar l'oferta a la demanda actual i, potser, per jugar la carta psicològica de no quedar-se numèricament per sota de l'iPhone 7.

Així doncs, les cartes estan tirades i el joc acaba de començar. El terminal de Samsung amb els seus acabats en brillantor és molt atractiu, sobretot, el nou color blau al qual se sumen el plata i un elegant negre (encara no s'ha decidit si arribarà el daurat al nostre mercat).

Pel que fa a possibilitats i de manera genèrica, s'ha de dir que Note 7 millora el que es coneixia fins ara en gairebé tot: imatge, processament, memòria, energia i optimització. Un equip preparat per a l'oci i el treball (segur) a parts iguals. 

CARACTERÍSTIQUES

Escriure sota l'aigua, desbloquejar el terminal mirant la pantalla  i capacitats de 'software' com HDR video streaming són algunes de les importants millores que l'empresa coreana ha implementat en el seu nou vaixell insígnia i màxim de gamma denominat, amb nom i cognoms, Samsung Galaxy Note 7.

La marca no ha informat encara  del preu de l'aparell, encara que com que els secrets són difícils de guardar, es posicionarà presumiblement lleugerament per sobre del Galaxy S7, a uns 850 euros, i la disponibilitat del terminal serà pràcticament immediata.

Destacar entre els seus avantatges el nou Spen (llapis intel·ligent) totalment redissenyat i acabat en els mateixos colors que els 'smartphones', amb què Samsung ha aconseguit oferir la sensació d'estar escrivint sobre paper, per l'efecte de sensors de precisió que responen a la pressió exercida. També aporta noves funcionalitats, útils sobretot per a usuaris professionals com, per exemple, traducció només posicionant sobre la paraula el punter, creació d'animacions en directe (gifs) sobre un vídeo en reproducció, efecte lupa sobre text, entre altres. Per la seva part, el lector o escàner d'iris resulta eficient i molt ràpid, i afegeix un plus de seguretat al terminal que completa altres nivells: Knox i empremta dactilar.

Novetat és la certificació IP68 que permet al mòbil l'ús sota l'aigua (fins i tot amb el llapis extret) i ho fa resistent a la pols. Pot submergir-se a 1 metre i fins a 30 minuts.

La pantalla d'alta definició és de 5,7 polzades, pràcticament sense marcs i lleugerament corbada en els laterals, cosa que ofereix una mida ergonòmica només una mica més gran que el Galaxy S7 Edge. La novetat se centra també en la resistència, ja que compta amb un vidre Gorila Glass protecció 5. El nivell d'aguant de l'aparell es completa amb la construcció en alumini AL 7000.

El processador és un octacore a 64 bits i 2.3 GHz que treballa amb 4GB de memòria RAM.  Respecte a la càmera, Samsung informa d'actualitzacions tendents a oferir més personalització i, encara que no augmenta el nombre de píxels que es mantenen en 12 per a la principal, sí que compta amb noves funcionalitats i millores en el sensor i l'obertura que és de f/1,7, amb la qual cosa assegura unes preses nocturnes i un alt rendiment. La càmera frontal és de 5 megapíxels.

Respecte a la capacitat, el Note 7 compta amb una única versió de 64 gigues de memòria interna, però amb la possibilitat d'ampliació mitjançant micro SD a 256 GB, amb més velocitat de transferència i escriptura.

La bateria és de 3.500 mAh amb càrrega ràpida (amb cable i sense) i pel que fa a connectivitat ofereix compatibilitat amb xarxes d'alta velocitat (LTE cat 9), wi-fi i 'bluetooth'.

Com és habitual, Samsung aposta per la creació d'accessoris que milloren la usabilitat del producte i, fins i tot, són capaços de millorar i incrementar les seves prestacions, fundes amb bateria, noves ulleres VR, fundes amb lents i 'software' implementat per funcionar amb les càmeres de 360 graus completen un ecosistema tecnològic en creixement.

Notícies relacionades

En definitiva, el Note 7 més que grans innovacions tecnològiques, aporta un sistema molt equilibrat de funcionalitats “l'important és el que és capaç de fer” afirma Pascual i “això és l'autentica revolució del terminal”.

El primer Samsung Galaxy S va aparèixer el 2010, mentre que el primer Note ho va fer el 2011. L'última versió que va arribar al nostre mercat va ser el Note 4 que va deixar un exèrcit de fans i un lloc que ara omplirà, amb suficiència, el nou Note.