Secció recomanada per

POLÈMICA DIVERSIÓ

Google retira del seu joc 'Ingress' la possibilitat de destruir cementiris del nazisme

L'empresa s'ha compromès a eliminar els emplaçaments de l'aplicació després de ser pressionat per supervivents de l'Holocaust

El joc ’Ingress’ permet al jugador destruir emplaçaments d’un món real simulat.

El joc ’Ingress’ permet al jugador destruir emplaçaments d’un món real simulat. / INGRESS

1
Es llegeix en minuts
LAIA PIÑOL MEJÍAS / BARCELONA

El joc 'Ingress', creat per la filial de Google Niantic Labs, ha sigut acusat d'humiliar els familiars i les víctimes del nazisme al permetre que s'atempti contra cementiris on reposen les restes de jueus i soviètics. L'aplicació 'Ingress', que compta amb més d'un milió d'usuaris a tot el planeta, centra l'acció en un entorn digital que simula la realitat. El jugador té el poder de decidir on portar a terme la seva pròpia guerra invasora i, en conseqüència, quin territori li ve de gust devastar.

Notícies relacionades

Després de rebre diverses protestes per part dels col·lectius de supervivents de l'Holocaust, el director de Niantic Labs, John Hanke, s'ha compromès a suprimir del joc determinats emplaçaments històrics sensibles d'atemptar contra la memòria històrica i sobretot, ubicats en zones sensibles com és Alemanya.

La directora del museu instal·lat a Dachau, Gabriele Hammermann, ha anunciat en un comunicat que ningú s'havia molestat a consultar o informar el centre sobre el fet que l'entorn digital del joc acollís el cementiri de Dachau, un lloc que Google ja s'havia vist obligat a retirar anteriorment del seu portal. Precisament aquí hi reposen les restes de 7.400 víctimes del nazisme i 400 presoners de guerra soviètics.