Secció recomanada per

Diversitat cultural i sexual en les noves emoticones d'Apple

Una empresa africana ja va llançar l'any passat una aplicació amb 'emojis' de temàtica afro

1
Es llegeix en minuts
MARTA SUÁREZ / BARCELONA

Més de 300 emoticones s'incorporaran en els iPhones, iPads i Macs de l'empresa Apple, oferint més diversitat cultural i sexual que la selecció d''emojis' estàndard que hi ha actualment.

Les icones que il·lustren persones i que fins ara comptaven amb un sol to de pell, en la nova versió incorporaran fins a sis tons de pell diferents. Per veure les diverses tonalitats disponibles només s'haurà de mantenir pitjat l''emoji'. Amb l'actualització també hi haurà més tipus de famílies, amb una icona que il·lustrarà les parelles homosexuals, amb fills o sense, per exemple. Una altra de les seves novetats serà la inclusió de 32 noves icones de banderes, com la del Canadà, l'Índia i Mèxic.

Aquestes noves emoticones s'incorporaran en betes que encara no han arribat al gran públic i que són l'iOS 8.3 en iPhone i iPad i US X Yosemite 10.10.3 en Mac. A mitjans de març s'espera que els betes amb els nous 'emojis' s'implementin en tots els dispositius. De moment Android no ha informat que tingui prevista cap actualització de les icones.

Però Apple no ha liderat aquesta nova iniciativa d'aportar més multiculturalitat a les emoticones. Una empresa africana anomenada Oju Africa ja va llançar l'any passat al mercat una aplicació amb una nova gamma d'emoticones de temàtica afro (visible a la foto anterior). L'aplicació ha sigut un èxit amb més de 16.000 descàrregues, la majoria dels Estats Units, segons dades proporcionades per Alpesh Patel, cap d'Oju Africa, en una entrevista a la 'CNN'.

Notícies relacionades

L'aplicació es va llançar després de fer-se públiques les denúncies de famoses com Miley Cyrus o Tahj Mowry per la falta de diversitat racial en els 'emojis' d'Apple. Arran d'aquesta crítica un executiu d'Apple va dir a la MTV que s'estava treballant per actualitzar el ventall d'emoticones. La notícia es va expandir ràpidament per Twitter amb el 'hashtag' #EmojiEthnicityUpdate.

Per això l'empresa de Patel no va perdre temps a anunciar que ells ja tenien desenvolupada una nova 'app' amb emoticones afro disponible a Google Play Store:"Al cap d'un parell d'hores de veure l'impacte a les xarxes socials, vam publicar un comunicat de premsa reclamant-ne la propietat, perquè ja ho havíem desenvolupat. Som els primers al món a fer-ho i la gent ha d'utilitzar les nostres emoticones perquè representen les persones de color d'una manera molt agradable i en absolut despectiva".

Temes:

Emoticones