Secció recomanada per

La Viquipèdia catalana és la més perfecta del món

D'un total de 286 llengües, només l'edició russa i la catalana han aconseguit aquesta catalogació

Llistat de Viquipèdies segons l’idioma.

Llistat de Viquipèdies segons l’idioma. / VIQUIPÈDIA

1
Es llegeix en minuts
LAURA PONS / Barcelona

La primera enciclopèdia lliure digital al món que ha aconseguit la catalogació de "perfecta" ha estat l'edició en català de Viquipèdia. Aquest èxit li va assegurar el passat 27 de juliol el coordinador de voluntaris tècnics de Wikimedia, Quim Gil, i va afegir que "la Viquipèdia catalana té una qualitat i un prestigi que molts altres idiomes desitjarien". Gil va explicar que aquesta catalogació només l'han aconseguit les edicions en català i rus, mentre que cap altre idioma del món ho ha fet.

D'aquesta maneraViquipèdia, creada el 2001 i queja disposa de més de 400.000 articles, ha completat amb continguts de qualitat els mil articles que els experts consideren imprescindibles per disfrutar d'aquesta qualificació. L'enciclopèdia lliure catalana va ser la segona a posar-se en marxa, per darrere de l'anglesa, però aquesta última, tot i ser la més extensa de totes, amb més de 4 milions d'entrades, no ha obtingut la consideració de "perfecta".

Una gran ajuda

Notícies relacionades

El fet que l'enciclopèdia digital lliure en català hagi estat considerada perfecta, en part, és gràcies a la plataforma Amical Wikimèdia, que és una agrupació que té com a objectiu millorar els articles que els voluntaris pengen al portal. Aquesta associació, queva aconseguir ser reconeguda a nivell internacional el mes de juny passat, és coneguda per desenvolupar projectes dins de l'àmbit cultural català i per captar nous col·laboradors per promoure la Viquipèdia.

La llista

Segons elllistatque ha creat Viquipèdia, la russa i la catalana són les dues millors edicions, ja que han aconseguit la màxima puntuació possible. Seguint aquestes dues edicions, se situen l'anglesa, amb 91,43 punts, la ucraïnesa, amb 78,37 punts i la francesa amb 74,02 punts. Pel que fa a l'edició en espanyol, que se situa en vuitena posició, té un total de 71,73 punts, cosa que significa que encara li queden gairebé trenta punts per arribar a la perfecció.