Secció recomanada per

Sessió inaugural del Big Data Week a Barcelona

En aquesta jornada central, es debat si la gran quantitat de dades que hi ha a les xarxes poden conformar un retrat fiable de la societat

L’organitzadora de la Big Data Week a Barcelona, Mònica Garriga, de media140

L’organitzadora de la Big Data Week a Barcelona, Mònica Garriga, de media140 / JORDI PUEYO (ACN)

1
Es llegeix en minuts

Durant una setmana, 15 ciutats d'arreu del món acullen elBig Data Week, un certamen en què es parla i debat sobre l'impacte social, polític, tecnològic i comercial que generen les dades.Barcelona és una de les ciutats on tenen lloc 15 dels esdevenimentsBarcelona.

Jornada central

Aquest dijous ha tingut lloc la jornada central del Big Data Week a Barcelona, impulsat per l'organització internacionalmedia140. En aquest acte, s'ha debatut sobre si la gran quantitat de dades que hi ha a la xarxa conforma un retrat fiable de la societat. En el debat han participat el professor de dret i política de laUOC,Ismael Peña, el professor de comunicació i semiòtica de laUPF,Carlos Scolari i el Project Manajer de@wikimediacat,Àlex Hinojo

Les intervencions

Peña ha defensat que les opinions expressades a la xarxa poden arribar a ajudar a prendre decisions polítiques. "Hi ha molta gent que cada dia opina sobreEurovegas, desnonaments, política fiscal, atur, etc." i segons ell, això és igual que si la gent estigués "votant" constantment a la xarxa. Després d'aquesta intervenció, Carles Capdevila ha afegit que segons un estudi, "aTwitterla gent sempre és més radical que a la realitat" i que en aquest sentit es tendeix als extrems, "la gent t'adora o t'odia".

Notícies relacionades

Scolari ha plantejat el concepte del 'big data' des d'un punt de vista més acadèmic, mentre que per la seva part, Hinojo ha destacat el fet que laViquipèdiamai serà capaç de representar tot el coneixement humà. A part de les intervencions dels experts, el públic també ha pogut participar-hi i, segons l'organització, es tractava de persones de diferents sectors, cosa que per a ells és molt bo. "Volem que es barregi gent de tots els àmbits i que, per exemple, científics puguin escoltar què s'està fent a nivell de biblioteques i museus".

Entrades esgotades

L'organització ha assegurat que la setmana està sent tot un èxit i que s'han esgotat les entrades de gairebé tots els actes. Per als que no hi hagin pogut anar, encara tenen una oportunitat durant laCatalunya Dades Weekend, una iniciativa que se celebra alFab Lab de Barcelona. Durant el pròxim cap de setmana, una gran quantitat de gent com a desenvolupadors, dissenyadors, acadèmics i emprenedors, "es reuniran per compartir idees, problemes, reptes, trobar solucions, construir projectes i iniciar empreses".