Anar al contingut

'D-ive', el primer festival de fotografia mòbil, se celebrarà a Barcelona

Professionals com la periodista d'EL PERIÓDICO Mayka Navarro o el fotògraf VuThéara Kham impartiran tallers, conferències i altres activitats

LUANA VALLS / Barcelona

Des de la invenció de la primera càmera digital, creada per Kodak el 1975, han passat 11 anys i des d'aleshores l'aparició de les noves tecnologies i d'eines, com Instagram han revolucionat el món de la fotografia. Els dispositius als quals es tenen accés avui dia permeten fer grans coses amb les imatges. En aquest sentit, el cap de setmana vinent se celebrarà a Barcelona el primer festival de fotografia mòbil anomenat 'D-ive'.

Les activitats

Tots aquests canvis plantegen una sèrie de preguntes com: ¿Ha canviat el periodisme a causa de la proliferació de mòbils amb càmera? ¿Hi ha espai a les galeries d'art per als nous formats de fotografia mòbil? ¿Ha afectat d'alguna manera Instagram la forma de fer turisme? Aquestes preguntes trobaran resposta al festival que tindrà lloc a l'edifici Dissney Hub Barcelona els pròxims 19,20 i 21 d'abril. Durant el cap de setmana es podran fer tallers, assistir a conferències, visitar l'àrea expositiva i participar en els 'photowalks', entre altres coses. A més, hi haurà un concurs amb l'etiqueta #diveuniverse que permetrà als guanyadors exposar les seves fotografies en una exposició permanent que tindrà lloc durant el festival.

Els 'D-ivers'

El festival comptarà amb la participació de professionals del món de la fotografia i la imatge com la comissària Carol de Bitros i els fotògrafs Atle Ronningen, Thomas Kakareko, José Martos López, més conegut com Sevilla Creativa o Jacob Dix, entre molts altres. D'entre totes les conferències l'organització del festival destaca la impartida per la redactora d'El Periódico Mayka Navarro, com a enviada especial en destinacions de guerra, que presentarà el seu treball de fotoperiodisme amb mòbil. 

0 Comentaris
cargando