Secció recomanada per

SERVIDORS CAIGUTS

Grups organitzats bloquegen la web del Congrés per protestar per la llei Sinde

L'atac, que ahir va tombar les pàgines del PSOE i el PP, critica que el Govern pugui tancar una pàgina d'internet per via administrativa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La pàgina web del Congrés dels Diputats està bloquejada aquest matí, a causa d'un atac massiu orquestrat que protesta així per la imminent aprovació a la Cambra Baixa de l'anomenada llei Sinde, que permetrà al Govern bloquejar pàgines web.

L'atac, orquestrat pel grup Anonymous, és tècnicament un atac de denegació de servei (DDOS), que consisteix a coordinar el màxim nombre possible de màquines perquè intentin accedir de manera automàtica a una pàgina fins que col·lapsen el servidor.

Notícies relacionades

El DDOS ja ha bloquejat la pàgina del Congrés, segons admeten els responsables de la pàgina. També hi ha problemes per accedir a la SGAE.

Per expressar el seu rebuig, diversos grups han convocat diverses protestes a través de la xarxa, i ahir mateix van aconseguir bloquejar les pàgines web de diversos partits, entre els quals el PSOE i el PP, mentre que avui dirigeixen els atacs a la del Congrés dels Diputats.