Secció recomanada per

DESCOBRIMENT A L'ÀSIA

Capturat entre el Vietnam i Laos l'antílop més rar del món

L'última vegada que es va veure un d'aquests exemplars va ser fa 10 anys

El saola és l'últim gran mamífer descobert al planeta i probablement el pròxim que s'extingirà

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L'última vegada que el van veure va ser fa més de 10 anys. Ara un grup de caçadors han aconseguit capturar un dels exemplars més enigmàtics del món, el que denominen Pseudoryx nghetinhensis o saola, una rara espècie d'antílop procedent de la muntanyes Annamite, entre Laos i el Vietnam. L'animal, després de diversos dies de captiveri, va morir, però abans va ser immortalitzat amb unes fotografies que estan fent la volta al món.

Notícies relacionades

L'animal, al qual alguns ressalten similituds amb l'unicorn (tot i tenir dues banyes), s'ha convertit en un dels símbols de la lluita ecologista a l'Àsia, per ser el trist exemple d'una espècie amenaçada en vies d'extinció.

Fa poc més d'una dècada, el saola va ocupar un espai en l'interès científic al convertir-se en el primer gran mamífer que es descobria en algun lloc del món en més de 50 anys. Van calcular que n'hi havia uns 1.000 exemplars a finals dels 90. En l'actualitat ningú és capaç d'aventurar una xifra. Feia més de 10 anys que ningú informava de la seva captura. Els científics vietnamites estan immersos en una dura batalla per salvar el saola, però les possibilitats d'èxit són escasses, ja que és un animal que mor al cap de pocs dies de captiveri. El Vietnam està a punt d'aconseguir un rècord poc envejable: descobrir una nova espècie de mamífer i condemnar-la a l'extinció en pocs anys. L'única esperança és la clonació.