Secció recomanada per

EL MERCAT DE LES VIDEOCONSOLES

Incidents i robatoris en l'estrena de la Playstation 3 als EUA

Les poques unitats disparen la histèria entre els compradors

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOIAN / NOVA YORK

Es va desencadenar la bogeria. Unes 400.000 unitats dels dos models de Playstation 3 (PS3), l'última consola de Sony, es van posar a la venda divendres als Estats Units i l'escassetat de l'oferta, motivada en part per la complicada tecnologia de l'aparell, va provocar incidents violents en diversos centres comercials del país, on la gent havia fet cua durant dies. El mercat de la revenda a internet --sis dies després del llançament al Japó-- va entrar directament en ebullició.

Els senyals de demència van aparèixer de costa a costa. A Putnam (Connecticut) un home va rebre un tret al pit quan es va negar a donar els seus diners a lladres que van assaltar una cua d'esperançats compradors. En una altra localitat del mateix estat, un home que acabava de comprar la consola va ser assaltat i apallissat a l'aparcament de l'establiment comercial per quatre joves que li van robar la Playstation 3. Un d'ells ja ha estat detingut. A les portes d'un Wal Mart de Califòrnia la policia es va enfrontar a una revolta de masses i a Virgínia els agents van aplacar amb gas pebre 200 persones que intentaven trencar les portes d'un Circuit City quan encara estaven tancades.

REVENDA A INTERNET

Ahir, una recerca a internet del terme PS3 a la pàgina de subhastes eBay donava més de 24.000 resultats. Consoles amb un preu oficial de venda de 500 (391 euros) i 600 dòlars (per als dos models, de disc dur de 20 i 60 giga-

Notícies relacionades

bytes, respectivament), multiplicaven el seu preu fins als 2.700 i els 3.200 dòlars. I la navegació mostrava unes imatges impensables: una de les entrades oferia la consola per 100.000 dòlars. La foto que l'acompanya és la d'un home i un nen. I el missatge: "Ajudi una família de l'Exèrcit a assegurar el futur del seu fill".

Sony assegura que posarà a la venda aquest any a tot el món dos milions de PS3, una consola que ofereix uns gràfics d'alta definició, i un lector de Blu-Ray --un dels formats que aspiren a succeir el DVD--, responsable del preu. A Europa, el llançament de la Playstation 3 està previst per al pròxim mes de març, si la companyia és capaç de satisfer la demanda del Japó i els Estats Units.

Temes:

PlayStation