Secció recomanada per

LA NOVA CONSOLA

La PlayStation3 surt a la venda al Japó envoltada de problemes

Sony només en pot distribuir 100.000 unitats el dia de la seva estrena

2
Es llegeix en minuts
EFE / TÒQUIO

La consola més esperada de l'any, la PlayStation3 (PS3) de Sony, acaba de sortir a la venda al Japó, a un preu a partir de 330 euros, enmig de la controvèrsia creada pel seu escàs nombre d'unitats i els problemes que han acompanyat la seva producció.

Desenes de milers d'apassionats dels videojocs es van passar dissabte a la matinada al davant dels principals grans magatzems del país per comprar les primeres PS3 i no veure's obligats a esperar més. A Tòquio, les botigues distribuïdores de la PS3 van obrir abans de l'hora habitual, a les 7.00, hora local (mitjanit a Espanya), i algunes ho van fer amb multitudinàries cerimònies de compte enrere.

El president de Sony Computer Entertainment, Ken Kutaragi, va supervisar les primeres vendes als grans magatzems Yodobashi Camera del barri d'Akihabara, també conegut comla ciutat elèctrica.

Llargues cues al carrer

Més de 1.500 persones van passar la nit a l'aparcament d'aquest gegant de l'electrodomèstic, nervioses, per por que se n'esgotessin les existències abans que els arribés el torn. Molt a prop d'allà, a les portes d'un altre establiment, Asobit City, la cua de compradors que es va formar divendres a la tarda envoltava tota l'illa de cases.

L'ansietat per aconseguir la PS3 respon al fet que Sony només ha pogut comptar per al seu llançament amb 100.000 unitats, xifra que ha deixat insatisfets nombrosos distribuïdors i potencials compradors. Aquesta xifra contrasta amb el milió d'unitats que es van vendre al Japó de la seva predecessora, la PlayStation2, en els tres dies que van seguir al seu naixement, el març del 2000.

El fabricant nipó ha tingut moltes dificultats per respectar els terminis de la comercialització de la seva nova consola a causa dels endarreriments en la producció d'alguns components clau.

Actualitzacions per internet

Notícies relacionades

Al mercat japonès i al nord-americà, on es posarà a la venda divendres que ve, ha aconseguit arribar a temps encara que revisant a la baixa els seus primers enviaments i sense poder desenvolupar tot el software de les consoles. Els usuaris s'hauran de connectar amb la pàgina web de Sony per descarregar diverses actualitzacions, cosa que tampoc havia passat en les versions anteriors.

A Europa el problema és molt més seriós ja que la sortida a la venda de la PS3 va ser posposada recentment fins al mes de març vinent per problemes amb la fabricació del format de DVD, Blu-ray.

Temes:

PlayStation