PER NO PAGAR LA PENSIÓ AL SEU ALTRE FILL

Rocío Carrasco vol que la seva filla declari al judici contra ella

El seu escrit de defensa argumenta que no va cometre el delicte d’abandó de família pel qual li demanen un any de presó i recorda que el seu exmarit li deu diners

Rocío Carrasco vol que la seva filla declari al judici contra ella
4
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

La fiscalia, el seu exmarit Antonio David Flores i el seu fill reclamen que Rocío Carrasco sigui condemnada a un any de presó i a pagar una multa d’entre 15.000 i 19.000 euros per un presumpte delicte d’«abandó de família». Des del febrer del 2018, la dona no paga al seu fill David Flores, que pateix una discapacitat, la pensió mensual de 200 euros a què està obligada per decisió d’una jutge de Violència contra la Dona.

L’últim tràmit abans del judici va tenir lloc el 20 de desembre passat, quan els advocats de Rocío Carrasco van presentar l’escrit de defensa. Al document, al qual ha tingut accés Caso Abierto, canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica, sostenen la seva innocència.

L’advocat de Carrasco explica a l’escrit que, «al no apreciar-se l’existència de cap infracció penal que es pugui imputar a la meva defensada, no és possible assenyalar la seva participació en cap delicte» i reclama l’absolució per a ella al futur judici que se celebrarà, previsiblement, aquest any.

La pensió del seu fill

L’escrit de defensa de Rocío Carrasco, que anticipa la línia que seguirà al judici contra ella, assenyala dos arguments. D’una banda, demana que s’aporti al jutjat la documentació de la pensió d’incapacitat que rep el seu fill David Flores, que pateix una minusvalidesa provocada per una malaltia genètica.

Carrasco demana també el nombre de compte corrent al qual s’ingressa aquesta pensió, xifrada en uns 400 euros mensuals, i l’extracte dels moviments dels últims anys. Reclama que la Seguretat Social aporti els diners exactes que rep el seu fill per la minusvalidesa que pateix.

Rocío Carrasco demana que al judici s’aportin les dades de la pensió de discapacitat que el seu fill cobra de l’Estat. Demostraria així que, tot i que ella no li ha donat diners, el noi no va quedar abandonat en cap moment

L’objectiu d’aquest moviment és, segons fonts jurídiques, «demostrar que el seu fill té recursos econòmics per viure i que, per tant, Rocío Carrasco no ha comès cap delicte d’abandonament, no ha abandonat el seu fill».

El seu exmarit no paga

El segon argument de la defensa de Carrasco per evitar ser condemnada és el deute que manté amb ella Antonio David Flores, el seu exmarit i pare de David. En aquest sentit, el seu advocat reclama que s’aporti al judici la documentació d’un altre procediment obert contra l’exguàrdia civil per no pagar la pensió dels seus fills quan eren menors d’edat. En aquesta investigació, encara pendent de judici, Flores està acusat d’insolvència punible.

Des del 2006, Antonio David Flores havia de pagar mensualment 559,83 euros per a la pensió dels seus fills, que aleshores vivien amb la seva mare. No ho va fer i Rocío Carrasco el va denunciar. Va ser condemnat a pagar 60.000 euros, cosa que tampoc va fer i va al·legar que no tenia diners. Ara està acusat d’ocultar aquests diners per no pagar i s’enfrontarà a un judici al qual podrà ser condemnat fins a quatre anys de presó per un delicte d’insolvència punible.

Un deute per l’altra

La possible intenció de Carrasco al demanar aquesta documentació per al judici contra ella podria ser que es compensi el deute que té amb ella el seu exmarit amb el que ella té ara amb el seu fill i que és molt inferior, segons fonts jurídiques. Però el tribunal haurà de decidir si ho accepta, perquè són procediments diferents i el perjudicat, en tots dos casos, és el fill, David Flores Carrasco.

L’escrit de la defensa de Rocío Carrasco acaba proposant la declaració de diversos testimonis per al judici contra ella. Òbviament, i com totes les parts, demana la declaració del seu fill David i la del seu exmarit Antonio David Flores. També vol que declari l’exparella del seu exmarit, Olga Moreno, que ha conviscut amb el noi durant molts anys. A aquesta llista de testimonis Rocío Carrasco també hi afegeix la petició que declari la seva parella, Fidel Albiac, i la seva altra filla, Rocío Flores, amb la qual manté una relació tensa.

Presó i multa

Al judici, el fiscal, en canvi, afirmarà que Rocío Carrasco no paga la pensió al seu fill i que aquests fets són «constitutius d’un delicte d’abandó de família previst i penat als articles 227.1 i 227.3 del Codi Penal». Aquest delicte pot ser castigat amb un màxim d’un any de presó i una multa, que el fiscal xifra en 19.000 euros.

Notícies relacionades

En la mateixa línia, els advocats d’Antonio David Flores, exmarit de Carrasco, i del seu fill, David Flores, l’acusen del mateix delicte i demanen per a ella un any de presó i una multa de 15.000 euros.

«Indicis de criminalitat»

Rocío Carrasco no ha pogut acreditar el pagament de la pensió mensual al seu fill. La jutge que investiga el cas, Verónica Carabantes, del Jutjat número 3 d’Alcobendas (Madrid), adverteix «indicis de criminalitat» en la seva actuació per ser possible autora d’un delicte d’«impagament de pensions i contra els drets i deures familiars» i ha dictat obertura de judici oral contra ella.