A Lleida

Detingut per cremar viva la seva parella a Artesa de Segre

El sospitós ha ruixat amb un líquid inflamable la dona i, abans de fugir, ha calat foc a la resta del pis i ha barrat la porta

Detingut per cremar viva la seva parella a Artesa de Segre

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns un home de 39 anys i nacionalitat portuguesa per intentar cremar viva la seva parella, una dona de 48 anys i de nacionalitat espanyola. Els fets han ocorregut a l’interior d’un domicili que tots dos comparteixen en un bloc de tres plantes ubicat a la plaça Major d’Artesa de Segre (Lleida), cap a les quatre de la matinada.

Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, el sospitós ha ruixat amb un líquid inflamable la dona i després li ha calat foc. Els investigadors a càrrec del cas també intenten confirmar si, com sembla, també ha incendiat el domicili abans de sortir. L’home, a més, ha barrat la porta per dificultar que la víctima pogués sortir de l’immoble i salvar-se.

La dona presenta cremades greus als braços i al rostre. Aproximadament en un 20% de la seva superfície corporal. Ha sigut traslladada d’urgència a la unitat de cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron, on es troben els especialistes mèdics i els equips més sofisticats per tractar aquest tipus de pacients.

L’home també ha sigut derivat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, tot i que amb cremades d’una gravetat molt menor. Els Mossos han procedit a arrestar-lo després de recollir testimonis que apuntaven que ha intentat cremar viva la dona.

Quan els equips policials i d’emergència –els Bombers de la Generalitat hi han enviat sis dotacions– han arribat al lloc dels fets, l’edifici ja estava buit i tots els veïns havien pogut sortir al carrer. També agressor i víctima, segons les fonts consultades.

Notícies relacionades

Els bombers han pogut sufocar les flames i el pis de l’intent d’assassinat no s’ha cremat per complet. L’estructura del bloc, a més, no s’ha vist compromesa i la resta de famílies han tornat a casa seva una hora després de l’incident.

La policia catalana investiga l’incident com un cas de violència domèstica.