Successos

Unes noies denuncien una submissió química a Barcelona

Unes noies denuncien una submissió química a Barcelona

MONTSE RIERA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lluny de ser una nova llegenda urbana, com sostenen algunes veus, sembla que la submissió química és una amenaça real en ambients nocturns de tot el món. La pràctica consisteix a aprofitar la foscor i el tumult habituals en discoteques i clubs per punxar noies que estan distretes i inocular-los una substància amb què perdin autonomia, reflexos i capacitat de resposta, per quedar a mercè dels qui vulguin aprofitar-se’n.

Les últimes a denunciar-ho han sigut dues noies que han compartit la seva experiència a les xarxes socials i diversos amics seus han contribuït a viralitzar el missatge. La usuària Nes6ka explica com algú els va punxar a ella i a una amiga mentre ballaven en un club de Barcelona, motiu pel qual van anar a la barra a denunciar els fets. Tot i això, malgrat que el personal de la disco va trobar «les marques de les punxades», els van mirar de dissuadir («els clubs no es volen responsabilitzar d’una cosa així i us diran que no és res o que us esteu suggestionant», diu Nes6ka).

Buscar ajuda

«L’important és que si sentiu una punxada en un club directament us mogueu d’on sou i aneu a demanar ajuda a la barra o a la porta o a algú de seguretat perquè no és accidental i segurament us hagin punxat», relata la noia.

Notícies relacionades

Nes6ka parla de mareig, desorientació, cansament i son, al relatar els símptomes que ella i la seva acompanyant van sentir aquella nit sobtadament, i alerta les altres noies que si es comencen a sentir així després de notar una punxada al cos, demanin ajuda. La presumpta víctima recomana «acudir a un lloc tranquil» i prendre un refresc o una beguda amb sucre i mantenir la calma.

«Quan me’n vaig anar a dormir em pesava moltíssim el braç, ara m’acabo de despertar i encara em fa mal, com quan et posen una vacuna», relata la noia. La noia afirma que tant ella com la seva amiga estan bé, gràcies a l’ajuda d’una altra amiga, que se’n va cuidar, però ha decidit compartir la seva experiència per ajudar altres dones: «Perquè serveixi d’alarma per a totes quan sortiu de festa i sapigueu identificar si us punxen».