L’ENDEMÀ D’EUROVISIÓ

El detingut en el concert de Chanel no volia segrestar-la, «només» robar

La Policia Nacional descarta també el mòbil terrorista en l’incident, causat a Madrid per un marroquí que, segons dos testimonis que l’havien vist, portava una pistola

El detingut en el concert de Chanel no volia segrestar-la, «només» robar
2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Un home va ser detingut en el concert de Chanel el 15 de maig a Madrid, l’endemà que l’artista triomfés a Eurovisió. A dos seguidors de la cantant que eren allà els va semblar veure’l entre la multitud manipulant una pistola amb «galtes de fusta», segons van declarar en un primer moment. La Policia Nacional ja ha remès l’informe amb les seves investigacions al jutjat encarregat del cas i no ha trobat rastre de l’arma ni cap finalitat criminal o terrorista en l’incident, segons ha sabut CASO ABIERTO, el canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica.

La seva conclusió és que l’home, de nacionalitat marroquina, va acudir amb un altre còmplice al concert de Chanel aquell 15 de maig a la plaça Mayor de Madrid però no per segrestar la cantant ni cometre cap atemptat de caràcter islamista, sinó per aprofitar el tumult i colar-se entre el públic per robar carteres i mòbils, segons expliquen fonts del cas.

L’home va ser detingut allà mateix per agents de la Policia Municipal, però no tenia cap arma. Chanel va sortir públicament a treure importància a l’ocorregut. La investigació posterior del succés ha sigut duta a terme per la comissaria del districte de Centro i la Brigada d’Informació de la Policia Nacional a Madrid.

Quatre testimonis

La seva reconstrucció dels fets i el testimoni de quatre persones que estaven al costat del detingut permeten dibuixar el que realment va ocórrer al concert de San Isidro. La hipòtesi principal, segons ha sabut CASO ABIERTO, és que «els dos marroquins van anar al concert de Chanel a fer negoci, a cometre petits furts de mòbils i carteres. El detingut era l’encarregat de robar als assistents al concert; l’altre, que es va escapar, era qui havia de marxar amb els objectes robats».

Els testimonis han declarat que van veure els dos marroquins, nerviosos i en tensió, fent moviments estranys. Un dels testimonis que havien dit que el van veure manipulant una pistola, després va rectificar les seves declaracions i va assegurar que realment no ho havia vist.

Notícies relacionades

Malgrat tot, els policies han investigat si el detingut –que té antecedents per dues entrades il·legals a Espanya– i el seu còmplice poden tenir relació amb grups islamistes. També el seu mòbil i les càmeres de seguretat de la zona. A l’informe remès al Jutjat d’Instrucció número 12 de Madrid, que és qui porta el cas, els investigadors conclouen que no hi ha cap indici de vinculació del detingut amb grups islamistes ni que assistís al concert de Chanel per cometre un atemptat o un acte criminal contra l’artista o contra el públic.

El detingut ha sigut acusat d’un delicte d’atemptat a l’autoritat (per resistir-se davant els policies municipals que el van detenir) i està en llibertat.