En un hotel

Vuit anys d’internament per al menor que va treure els ulls a un vigilant a Cambrils

1
Es llegeix en minuts

El menor amb severs problemes de salut mental que va arrencar els ulls a un vigilant en un hotel de Cambrils (Tarragona), el juliol del 2021, ha sigut condemnat a vuit anys d’internament en una sentència de conformitat, a què ha tingut accés Efe.

La sentència qualifica l’agressió com un delicte d’homicidi en grau de temptativa, un altre de danys, un d’atemptat i, finalment, un delicte lleu de lesions i condemna el menor a vuit anys d’internament. Respecte a la responsabilitat civil, es decidirà en una una altra vista, que se celebrarà el 3 d’octubre al Jutjat de Menors de Tarragona.

Quan van passar els fets, cap a la una de la matinada del 6 de juliol del 2021, l’agressor tenia 17 anys i presentava una disminució severa de les capacitats intel·lectuals i volitives, ja que, entre d’altres, pateix un trastorn esquizofreniforme.

Estat vegetatiu

El vigilant agredit, de 62 anys, va haver d’estar ingressat 79 dies a l’hospital (36 a l’uci), i pateix les seqüeles d’estat vegetatiu persistent, ceguesa total i perjudici estètic importantíssim per cicatrius.

El menor també va intentar treure l’arma a un agent dels Mossos d’Esquadra i li va clavar un cop de cap que li va causar danys al nas i una contusió a un braç que van tardar cinc dies a curar-se.

Notícies relacionades

El sindicat USPAC, els serveis jurídics del qual han representat el mosso agredit, ha mostrat satisfacció per la sentència, ja que la màxima pena és de deu anys i, si no s’hagués assolit la conformitat, el menor hauria quedat en llibertat el 19 d’agost.

Aquesta data de llibertat obeeix a la mesura cautelar d’internament en règim tancat terapèutic dictada pel Jutjat de Menors de Tarragona –i prorrogada tres mesos més el 12 de maig– que hagués finalitzat el 19 d’agost.