Les Dotze Tribus

Mor després d’ingerir aigua oxigenada una nena que vivia en una secta evangelista a Navarra

L’alcalde de Corella confirma que la nena residia en la comunitat ecologista

La Policia Foral investiga els fets

Mor després d’ingerir aigua oxigenada una nena que vivia en una secta evangelista a Navarra
1
Es llegeix en minuts

Una nena de tres anys ha mort aquest dijous a Corella després de beure aigua oxigenada d’una ampolla, segons han informat a Efe fonts de la policia municipal de la localitat navarresa.

L’alcalde de Corella, Gorka García, ha assenyalat a Efe que la nena era d’una família de la comunitat anomenada Les Dotze Tribus, propietària de terrenys a la localitat dedicats a la producció i venda d’aliments ecològics. Segons mitjans locals, aquesta comunitat és una secta seguidora de l’evangeli de Yashua. La Policia Foral ja investia el succés, segons l’‘ABC’.

El succés ha tingut lloc cap a les 13.30 hores d’aquest dijous quan la nena, per una confusió, ha begut al domicili familiar d’una ampolla que contenia aigua oxigenada en lloc d’aigua normal. Fins al lloc s’hi ha desplaçat un equip mèdic del centre de salut de Corella i una ambulància medicalitzada, que han realitzat maniobres de reanimació a la menor, però no han pogut evitar que morís cap a les 14.15 hores.

Notícies relacionades

García ha lamentat el succés i ha comentat que els membres de la comunitat són «gent molt agradable» i integrada des de fa temps a Corella. 

Les Dotze Tribus va ser catalogada per França com a secta després de detectar que alguns membres infligeixen càstigs físics. Van arribar a Espanya el 1994, i a més de Navarra, tenen assentaments a Irun.