Investigació

Expedientat un local de Girona per un presumpte abús sexual a una jove

La patronal de l’oci nocturn assegura que es tractava d’un xou contractat

Girona (Gironés) 05.007.2016. Operación contra la corrupción. Ayuntamiento de Girona. Alcaldesa Marta Madrenas. Foto de Glòria Sánchez/ICONNA

Girona (Gironés) 05.007.2016. Operación contra la corrupción. Ayuntamiento de Girona. Alcaldesa Marta Madrenas. Foto de Glòria Sánchez/ICONNA / Gloria Sanchez Bartolome (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Girona ha obert un expedient a l’organitzador d’una festa en una discoteca de la localitat el 28 d’abril per permetre que es «fessin tocaments a una jove mig despullada».

Fonts pròximes al cas han explicat aquest divendres a Europa Press que per xarxes socials s’havia publicat «un vídeo d’uns 15 segons en el qual es veia dos nois tocant i llepant els seus pits».

Al veure el vídeo, l’alcaldessa de la localitat, Marta Madrenas, va manifestar que «no era pertinent» i va informar la Policia Local dels fets.

Les mateixes fonts han explicat que s’han d’aclarir i investigar els fets, i que l’organitzador pot enfrontar-se a una multa de fins a 10.000 euros.

A les seves xarxes socials, la discoteca havia anunciat aquesta festa com ‘Project X’, assegurant que seria «la festa més bèstia de l’any».

Fecasarm nega l’abús

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha assegurat que el vídeo on es poden veure els fets forma part d’un espectacle eròtic en el qual no hi havia «sexe explícit».

Notícies relacionades

Així doncs, ha explicat que aquella nit el local va contactar amb professionals –un jove també es va despullar– i que els dos anaven cridant voluntaris per sortir a l’escenari i els guiaven sobre el que havien de fer.

El portaveu de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha afirmat que en cap cas hi havia «conducta sexista ni vexació». I després de l’obertura d’expedient per part de l’Ajuntament de Girona, Boadas ha demanat a la Generalitat «una interpretació clara del reglament» per saber què poden fer els locals en aquests casos.