A Pontevedra

Onze anys i dos mesos de presó per a un home per abusar sexualment de la filla de la seva parella

L’agressor va abusar de la víctima almenys en tres ocasions, una estant èbria

Onze anys i dos mesos de presó per a un home per abusar sexualment de la filla de la seva parella
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Audiència de Pontevedra ha condemnat a onze anys i dos mesos de presó un home per abusar sexualment, almenys en tres ocasions, de la filla de la seva parella, que era menor d’edat.

En la seva sentència, emesa per l’audiència de Pontevedra el 23 de març passat i contra la qual es pot interposar recurs d’apel·lació davant el TSXG, considera provat que l’acusat va abusar sexualment de la seva fillastra en tres ocasions, una aprofitant-se que la jove estava èbria.

Per tant, considera l’home culpable de dos delictes d’abús sexual, pels quals imposa una pena d’un any i set mesos de presó, respectivament; i d’un altre delicte d’abús sexual amb accés carnal i introducció d’objectes. Per aquest últim, el jutjat el condemna a vuit anys de presó.

Els abusos

Els fets van passar entre l’estiu del 2016 i el desembre del 2018. Durant aquell temps, l’home estava casat amb la mare de la víctima, nascuda d’una relació anterior. Residien tots a la mateixa vivenda juntament amb les dues filles que la parella tenia en comú.

El primer dels episodis d’abusos que el tribunal considera provat va tenir lloc a l’estiu del 2016. Igual que en l’ocorregut dos anys després, el padrastre va realitzar tocaments d’índole sexual a la menor.

Notícies relacionades

L’últim i més greu dels fets es va produir el desembre del 2018, quan, segons recull la sentència, el condemnat es va aprofitar de l’estat d’embriaguesa que presentava la víctima per abusar sexualment de la menor. Durant la vista judicial, la víctima va testificar que el seu padrastre li facilitava alcohol i marihuana.

El tribunal, que estima l’agreujant de parentiu per la seva condició de marit de la mare de la víctima, també imposa un període de set anys de llibertat vigilada una vegada complerta la condemna de presó i la prohibició d’acostar-se a la víctima per un període de 16 anys.