Detectat a Girona un presumpte cas de maltractament a un nadó d'un mes

L'alerta l'ha activat l'Hospital Josep Trueta de Girona

Els metges van observar lesions compatibles amb agressions

hospital-doctor-trueta-1

hospital-doctor-trueta-1 / Jordi Ribot Punti/ICONNA

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La Generalitat, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), estudia un presumpte cas de maltractament infantil d’uns pares cap al seu nadó, de només quatre setmanes de vida. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, l’alerta l’ha donat l’hospital Josep Trueta de Girona, després de detectar lesions al cos del menor que podrien ser compatibles amb un cas de maltractament. 

El nadó va arribar al servei d’urgències del centre hospitalari entre les onze i les dotze de la nit de dimarts passat per una lesió. Al fer-li l’exploració mèdica els sanitaris van observar que aquesta lesió era compatible amb un cas de maltractament infantil, a més de constatar lesions anteriors al cos del nounat. Els metges van alertar llavors els Mossos d’Esquadra, que, al seu torn, van activar els professionals de la DGAIA.

Notícies relacionades

La Generalitat estudia el cas d’aquesta família, que té altres fills que podrien haver sigut víctimes dels seus progenitors. 

Ni l’hospital ni la Gerneralitat han confirmat ni desmentit els fets. Segons les últimes dades disponibles de la Conselleria d’Afers Socials, fins al 30 de novembre de l’any passat els hospitals catalans van detectar 420 casos de maltractament infantil. Són 29 expedients menys que els que hi va haver en el mateix període del 2018.