A PAMPLONA

El guàrdia civil de 'La manada' continuarà lliure a l'espera que es pronunciï el tribunal

Totes les acusacions demanen que reingressi a la presó el guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, que va intentar treure's un passaport quan tenia prohibit sortir d'Espanya

GRAF7267. SEVILLA, 25/06/2018,.- Antonio Manuel Guerrero, uno de los integrantes de ’La Manada’, condenado a nueve años de cárcel por abusar sexualmente de una joven madrileña en Pamplona durante los Sanfermines de 2016, se ha presentado esta mañana ante el juzgado de guardia de Sevilla. EFE/Pepo Herrera

GRAF7267. SEVILLA, 25/06/2018,.- Antonio Manuel Guerrero, uno de los integrantes de ’La Manada’, condenado a nueve años de cárcel por abusar sexualmente de una joven madrileña en Pamplona durante los Sanfermines de 2016, se ha presentado esta mañana ante el juzgado de guardia de Sevilla. EFE/Pepo Herrera / Pepo Herrera (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

El tribunal que va dictar la sentència de 'La manada', tot i la llarga vista de cinc hores d’aquest dijous, no ha pres cap decisió sobre el manteniment o no de la llibertat provisional d’Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil condemnat per agressió sexual que va intentar renovar el passaport quan se li havia retirat per evitar la fuga. És previsible, tenint en compte la imminència dels dies festius dels Sanfermines, que la decisió que prengui la secció segona de l’Audiència de Navarra no es comuniqui fins a la setmana vinent.

El Ministeri Fiscal, l’acusació particular i les acusacions populars han sol·licitat aquest dijous l’ingrés a presó d’Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil integrant de ‘La manada’, per considerar que va vulnerar les mesures cautelars de la seva llibertat provisional. L’advocat de guàrdia que ha assessorat Guerrero, que ha declarat per videoconferència des de Sevilla, ha qualificat els fets d’"un malentès" i "un error benintencionat", informa Julia Camacho.

En la vista, que s’ha prolongat durant una mica més de quatre hores, han comparegut nou testimonis. D’una banda, tres agents de l’oficina del DNI i tres més del jutjat en què Antonio Manuel Guerrero firma els dilluns, dimecres i divendres. De l’altra, a petició del guàrdia civil, han testificat la seva parella, la seva mare i una amiga.

Notícies relacionades

Han estat presents en la compareixença la Fiscalia i els advocats de la víctima (acusació particular) i del Govern de Navarra i de l’Ajuntament de Pamplona, personats en la causa com a acusació popular. 

El tribunal va dictar el passat 21 de juny la posada en llibertat provisional dels cinc membres de 'La manada’ i els va imposar diverses mesures cautelars, entre les quals, l’obligació de lliurar el passaport i la prohibició de sortir del territori nacional. La vista s’ha celebrat a petició del Ministeri Fiscal, "davant del risc de fuga manifestat per l’intent de trencament de la mesura expressament acordada en la interlocutòria segons la qual –el condemnat– no podia obtenir un nou passaport".